Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 14 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de beste ‘spooky’ series op Netflix voor Halloween

Oktober is de maand van Halloween en dit jaar pakken we het beter aan dan ooit. Aangezien het vorig jaar niet doorging, hebben we zeker ook wat in te halen. Als je geen zin hebt om je te verkleden, dan kan je ook zeker spooky-season op een andere manier vieren. Netflix is je beste vriend!

Halloween

Als je nog niet klaar bent voor een groot feest, is Netflix de perfecte keuze om je Halloween door te komen. Het klinkt misschien saai, maar Netflix heeft de beste series voor het Halloween-weekend. Van horror tot een zachtere schrik, sommige series kunnen ervoor zorgen dat je uit je stoel springt. Perfect om in de Halloweensfeer te komen.

Maak alvast plannen met je beste vrienden voor een gezellige avond op de bank. Hier zijn alle enge shows die Netflix te bieden heeft.

Courtesy of Netflix

Midnight Mass

Midnight Mass is de nieuwste serie van Mike Flanagan. Flanagan is ook de maker van The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Deze serie volgt de komst van een charismatische jonge priester die met onmiskenbare krachten, glorieuze wonderen, onheilspellende mysteries en hernieuwde religieuze passie naar een stervende stad keert, die ergens in willen geloven.

EIKE SCHROTER/NETFLIX

The Haunting of Bly Manor

Mike Flanagan is terug met een nog griezeliger vervolg van de succesvolle serie The Haunting of Hill House. The Haunting of Bly Manor is gebaseerd op de horror-reeks van Henry James The Turn of the Screw uit 1898. Het draait om een jonge gouvernante die naar Bly Manor reist om voor een weesjongen en -meisje te zorgen. Maar niet alles is wat het lijkt. Verwacht dan ook zeker paranormale activiteiten en slapeloze nachten.

Emmanuel Guimier

La RĂ©volution

Voor degenen onder ons die de pech hebben dat degene waarmee je graag Netflixt alleen maar geweld en bloedige vechtscĂšnes wil zien, hebben we de perfecte keuze. La RĂ©volution is een nieuwe dramaserie, beschreven door Netflix als “een opnieuw vormgegeven geschiedenis van de Franse Revolutie”. Het volgt een uitbraak van een ziekte genaamd Blue Blood die de aristocratie ertoe brengt gewone mensen te vermoorden.

Courtesy of Netflix

Unsolved Mysteries

Beschreven door maker Terry Dunn Meurer als een “paranormal mystery”. Met angstaanjagende wendingen op elke hoek, ben je tegen het einde praktisch een FBI-agent. En er komt een nieuw deel!

Chris Reardon/Netflix

Locke & Key

Locke & Key is een serie gebaseerd op de gelijknamige strips van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Het volgt het verhaal van drie broers en zussen, die na de moord op hun vader, samen met hun moeder verhuist naar een ouderlijk landgoed. Daar ontdekken ze magische sleutels die de realiteit veranderen. Het eerste seizoen was zo’n succes, op 22 oktober komt er een tweede seizoen.

Steve Dietl/Netflix

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrordrama gemaakt en geregisseerd door Mike Flanagan. Deze serie is het eerste deel van de anthologiereeks The Haunting. Het volgt een gezin, bestaande uit zeven mensen, die naar Hill House verhuizen om het te renoveren en het uiteindelijk te verkopen. Door onverwachte reparaties moeten ze echter langer blijven en beginnen ze paranormale activiteiten te ervaren.

Courtesy of Netflix

Stranger Things

Stranger Things heeft alweer drie seizoenen op Netflix staan, en waarschijnlijk komt het vierde seizoen in 2022 al uit. Wacht dus niet langer en begin alvast met kijken. De serie speelt zich af in de jaren 80 in Indiana. Het verhaal volgt een groep jonge vrienden die getuige zijn van bovennatuurlijke krachten en geheime wapenfeiten van de regering. Terwijl ze op zoek zijn naar antwoorden, ontrafelen de kinderen een reeks buitengewone mysteries.

Netflix

You

You keert terug voor een derde seizoen, en die komt 15 oktober (ja, morgen!) uit en het is creepier dan ooit! You gaat over Joe die een meisje ontmoet en verliefd op haar wordt. Maar al snel wordt hij geobsedeerd door haar. Hoe ver gaat hij voor de liefde?

Courtesy of Netflix

Chilling Adventures of Sabrina

Het is geen Halloween zonder Sabrina the teenage witch. Deze serie is een spin-off van de strippenboekreeks met dezelfde naam. Het speelt zich af in het fictieve stadje Greendale en bevat horror, angst en hekserij. Sabrina Spellman moet manieren vinden om haar dubbelleven als half heks, half mens te verzoenen, terwijl ze tegen kwade krachten, die haar en haar familie bedreigen, vecht.

De 15 leukste Halloween-designs voor op je nagels