Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De modewereld gaat terug in de tijd met nieuwe trendsetters: Gen Z

De generatie van 1997 tot 2010 heeft de modewereld overgenomen. Deze generatie, ook wel bekend als Gen Z, nemen ons terug in de tijd als het gaat om trends. De wel bekende Y2K-trend heeft al haar comeback gemaakt en het lijkt erop dat we nog lang niet klaar zijn met trends uit het verleden.

Generatie Z neemt de mode over

Generatie Z zijn jongeren die zijn opgegroeid met technologie en waar een leven zonder dan ook moeilijk is voor te stellen. Veel kunnen de tijd van de 00’s zonder sociale media niet goed herinneren of waren zelfs nog niet geboren. Toch willen ze deze tijd herleven doormiddel van de mode die tijdens de 00’s gedragen werd. Niet alleen de 00’s komen terug in de trends van nu, ook de jaren ’60 en ’70 maken een comeback dankzij Generatie Z.

Butterflyclips, een matching joggingpak, getinte zonnebril of een baguette-tas, alles komt terug met een moderne twist. Generatie Z haalt inspiratie uit oude kleding van hun ouders of bekende sterren als Britney Spears en modellen als Naomi Campbell en Kate Moss in de jaren 90 en 2000. Niet alleen Generatie Z is fan van trends uit het verleden, ook celebrities als Dua Lipa en Bella Hadid gaan terug in de tijd. Zo zagen we schoonzussen Dua en Bella al meerdere keren met een low-rise jeans of baby doll t-shirt.

Dan een trend waar de meesten van gruwelen, maar die Generatie Z lijkt te omarmen: Crocs. De comfortabele schoen is weer terug in verschillende vormen en maten. Crocs ging een samenwerking aan met niemand minder dan Justin Bieber, de collectie verkocht binnen 90 minuten volledig uit. Of we deze trend ook willen omarmen, weten we nog niet. Wat wel zeker is, is dat Generatie Z de mode beïnvloedt als nooit te voren, mede door platforms als Instagram en TikTok.