Demi Rutten
Demi Rutten Life 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wel zo hygiënisch: na zoveel maanden moet je je ondergoed weggooien

Wist jij dat er blijkbaar een houdbaarheidsdatum op je ondergoed zit? Nee, wij dus ook niet. Maar blijkbaar is het belangrijk voor je hygiëne down there om je ondergoed om de zoveel tijd weg te gooien en nieuwe te kopen.

Dit hadden we dus graag eerder willen weten.

Na zoveel maanden moet je je ondergoed weggooien

We geven eerlijk toe, er ligt ondergoed in onze lades dat al 5 jaar of ouder is. En wij zijn echt niet de enige bij wie dat zo is. Wist jij dat er dus blijkbaar een soort houdbaarheidsdatum op je ondergoed zit? De wasmachine maakt jouw slipjes namelijk niet schoon genoeg om ze jaren te bewaren. Oeps.

Maar na hoeveel maanden moet je je geliefde slipjes eigenlijk echt weggooien dan? Nou, na 12 maanden is dat wel hoognodig. Ja, we know. Dat doet bijna niemand. Maar waarom eigenlijk?

12 maanden

Dat je je ondergoed na 1 dag dragen in de was doet, is over het algemeen wel bekend. Ook is het belangrijk om je ondergoed op minimaal 60 graden te wassen en ze goed te laten drogen voor je ze weer aantrekt of in de lade legt.

Maar die wasbeurt, is dus niet altijd genoeg. Je string of hipster zit natuurlijk in nauw contact met je geslachtsdelen en daar zitten enorm veel bacteriën, alleen al in bijvoorbeeld afscheiding en restjes urine.

Bij het wassen van je ondergoed, gaan niet altijd alle bacteriën dood. Hoe vaker en langer je hem draagt, hoe meer bacteriën zich dus alsnog opslaan in je ondergoed.

Daarom is na 12 maanden dus wel echt de grens bereikt en kun je beter afscheid nemen van je favoriete slipjes (ja, ook als ze zo mega fijn zitten).

Sporten

Heb je speciaal ondergoed dat je alleen draagt bij het sporten? Die moet je zelfs na 6 maanden al vervangen omdat erbij sporten en zweten nog meer extra bacteriën vrijkomen.

We weten niet van jou, maar wij gaan snel even onze ondergoed lades checken en wat nieuwe exemplaren bestellen. 😉

Lees ook: Je haar verven op nat haar: wat zijn de voordelen?