Kim van der Blom
Kim van der Blom Gezondheid 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Hulp nodig in de liefde? Deze kristallen zouden je kunnen helpen

Kristallen zijn erg mooi om te zien, maar ze doen veel meer dan alleen mooi zijn. Kristallen zouden zelfs kunnen helpen bij het vinden van liefde of het verbeteren van je relatie. Wij vertellen welke vier kristallen je het beste kan aanschaffen en wat voor werking zij hebben.

1. Rozenkwarts

De rozenkwarts is te herkennen aan haar doorschijnende roze kleur. Dit kristal is een van de bekendste kristallen als het gaat om de liefde. Deze steen staat namelijk bekend als de steen van het hart en de liefde. De energie van deze steen is zacht en liefdevol. Door de zachte werking, werkt het ook kalmerend bij verdriet. Op gebied van liefde trekt het relaties aan, dit gaat niet alleen over een liefdesrelatie, maar ook vriendschappen. Zowel liefdesrelaties als vriendschappen worden aangetrokken met deze steen. De rozenkwarts heeft een sterk effect op het hart chakra, dit heeft als gevolg dat het hart open staat om liefde zowel te ontvangen als te geven. Maar de kristal focust niet alleen op liefde van anderen, het zorgt ook voor zelfacceptatie en liefde voor jezelf.

2. Hematiet

De hematiet, ook wel bekend als de roodijzersteen, is te herkennen aan haar roodbruin tot zwartgrijze kleur. Deze steen staat niet erg bekend voor het helpen in de liefde, waar de hematiet wel bekend voor staat is dat het zelfvertrouwen geeft. Naast het geven van zelfvertrouwen, vergroot het ook je zelfrespect en wordt je wilskracht versterkt. Doordat het onder andere meer zelfvertrouwen geeft, past het kristal goed in het rijtje. Daten kan soms, naast leuk en spannend, ook lastig zijn. De hematiet geeft je een gevoel van moed en veiligheid, waardoor je zelfverzekerder gaat daten.

3. Robijn

De robijn is te herkennen aan haar zeshoekige cilindervorm en rode kleur. Door deze rode kleur wordt deze kristal vaak geassocieerd met romantiek. Net als bij de rozenkwarts heeft de robijn effect op de hartchakra, dit stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed. Deze kristal is dan ook perfect om jouw relatie een boost te geven, de robijn zal zorgen voor de juiste sfeer voor elke situatie.

4. Smaragd

De smaragd is een van de bekendste kristallen en is te herkennen aan haar heldergroene kleur. Net als de rozenkwarts en de robijn heeft deze kristal effect op het hart chakra. Daarnaast stimuleert het liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid. Dit heeft positieve invloed op relaties, samenwerkingen en vriendschappen. Doordat de smaragd een inspirerende en verhelderende werking heeft, zorgt het voor meer balans in relaties met anderen.