Redactie
Redactie Love & Seks 23 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

7 signalen dat je toe bent aan een hond in je leven in plaats van partner

Heb je Tinderdate nummer 32 achter de rug en heb je nog steeds niet de ware gevonden? Maak je geen zorgen, meid. Grote kans dat je de komende tijd beter af bent met een hond in je leven dan met een vriend(in). Waarom? Wij zetten het voor je op een rij.

Een hond hebben in plaats van een partner is helemaal geen slecht idee. Deze schattige viervoeters bieden namelijk iets wat veel mannen of vrouwen jou op het moment niet kunnen bieden.

Waarom je beter een hond kunt hebben dan een partner

Reken het even voor jezelf uit. Misschien ben je wel beter af met een lieve hond in je leven, dan date nummer zoveel dat uiteindelijk op niets uitloopt:

1. Een hond staat altijd voor je klaar

Net als in een relatie stop je veel tijd en liefde in het verzorgen van je hond. Je wil natuurlijk wel het beste baasje ooit zijn. Het verschil is alleen dat een hond wél altijd voor je klaarstaat. Als je vrolijk bent springt je hond gezellig met je mee en als je verdrietig bent komt je hond altijd knuffelen. Bij een partner kun je er helaas niet altijd op rekenen dat hij of zij er voor je is.

2. Een hond is áltijd blij om je te zien

Het maakt niet uit of je nu een kwartier of een paar uur weg bent geweest, je hond staat altijd te trappelen om jou gedag te zeggen. Veel beter dan de monotone ‘hoi’ die je na een tijdje in je relatie krijgt.

3. Een hond eet met liefde met jou mee

Met een hond aan je zijde hoef je nooit ruzie te maken over wat jullie gaan eten. Jij hebt het weekmenu compleet in eigen hand. Die viervoeter van je hoort natuurlijk brokken te eten, maar zegt echt geen nee tegen een hapje van een lekker maaltje dat jij hebt bereid. Of besteld.

Lees ook: Deze multigetalenteerde surfhond gaat je dag helemaal maken

4. Een hond maakt geen ruzie met je

Je komt niemand tegen die zo lief en geduldig is als je hond. Wanneer heb je nu ruzie met je fluffy vriend? Precies. In je relatie gaat het er heel anders aan toe. Zodra jullie een slechtere periode tegemoet gaan, lopen de spanningen op. Heb je daar wel zin in? Als het antwoord nee is, ben je beter af met een hondje.

5. Een hond voelt jou helemaal aan als je down bent

Zonder ook maar een woord te zeggen, weet jou hond precies in wat voor bui je bent. Je hebt van die momenten waarop je echt even niks wil zeggen en alleen toe bent aan een knuffel. Je hond weet dat. Mensen daarentegen willen meteen weten wat er aan de hand is. Niet dat daar iets mis mee is, maar ze voelen je daardoor toch een stuk minder goed aan.

6. Een hond luistert áltijd

Zoek je iemand die goed naar je luistert, of in ieder geval moeite doet om een luisterend oor te bieden. Tegen je hond kun je uren en uren praten, terwijl je lover daar niet altijd evenveel behoefte aan heeft. De afweging is dan snel gemaakt.

7. Een hond wordt door iedereen leuk gevonden

Het is altijd spannend om je nieuwe partner voor te stellen aan je familie en vriendinnen. Kan iedereen met elkaar overweg? Wordt je lover door iedereen geaccepteerd? Met een hond hoef je daar geen zorgen om te maken. Iedereen is gek op je fluffy viervoeter.

Meer lezen?