Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Bezoek dit weekend de Betonnerie, oftewel de IJ-hallen van Utrecht

Onder kringloopliefhebbers is een plek zoals de IJ-hallen razend populair. Elke maand struinen duizenden mensen met grote tassen langs talloze kraampjes om op zoek te gaan naar vintage parels voor een prikkie. Als jij helemaal fan bent van deze markt hebben wij goed nieuws. Bij de Betonnerie in Utrecht komt namelijk zo’n zelfde soort vintage markt.

We will tell you more!

Vintage markt

Al begonnen aan je voorjaarschoonmaak? Van kleding en meubels tot planten en upcycled producten, op de Betonnerie kun je alles vinden. Er wordt een tweede leven gegeven aan tweedehands schatten die voor anderen ‘zooi’ zijn geworden. Naast al het moois dat je kunt scoren of verkopen, belooft de Betonnerie ook een goede sfeer te hebben. Met goede muziek, lekkere hapjes en drankjes verzorgd door creatieve horeca-ondernemers en een aanvullend programma is dit de perfecte plek om je zondagmiddag door te brengen.

De Betonnerie

Op de betonnerie is plek voor tachtig tot tweehonderd kraampjes voor zowel particulieren als groene, grotere namen. Er wordt een selectie gemaakt waarbij er gekeken wordt naar de perfecte mix tussen vaste en wisselende standhouders. Hoe leuker en creatiever de stand, hoe meer kans dat deze er vaker staat. Het is een knusse, laagdrempelige en lokale markt waar iedereen welkom is. Wie weet scoor jij hier wel een unieke LP of een jarenzestiglamp, maar het is ook een plek om bij te kletsen met een bakkie koffie. Het aanvullende programma is daarbij ook ideaal, zo is er bijvoorbeeld en repair café en een DIY-fietsenmaker om je eigen spullen te upcyclen. Zo wil de Betonnerie laten zien hoe makkelijk en leuk het is om te verduurzamen, that’s smart! 

Praktische info

De eerste editie van de Betonnerie wordt gehouden op zondag 30 april. Vanaf dan kan je elke laatste zondag van de maand een bezoekje brengen aan de vintage markt in Utrecht. De locatie is: Beton-T, Europalaan 2B (3526KS, Utrecht), met een groot plein, skatepark, graffiti en andere kunst aan de muren, heeft deze plek de perfecte sfeer voor een vintage markt. Er worden ongeveer duizend bezoekers per marktdag verwacht en vanaf 11.00 tot 17.00 uur kun je hier terecht om op zoek te gaan naar (voor jouw nieuwe) vintage parels.

Deze nieuwe vintage kledingwinkel in Amsterdam gaat viral op TikTok