Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Pas op – deze bloemen zijn giftig voor je lieve huisdier

Bloemen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van je huis, helemaal nu de lente weer begonnen is is het zó leuk om je huis weer op te fleuren. Helaas zijn sommige bloemen giftig voor huisdieren en kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Als huisdiereigenaar is het belangrijk om te weten welke bloemen giftig zijn voor je huisdier, zodat je de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen om ze veilig te houden.. want je wil niet dat je straks naar de dierenarts moet racen omdat je kleine vriendje of vriendinnetje heeft lopen knabbelen aan je bloemen.

Deze bloemen zijn giftig voor je huisdier

Omdat we goed voor onze viervoeters en poezen willen zorgen, hierbij een lijstje van bloemen die jij maar beter niet in huis kunt halen.

Lelies

Hoewel lelies erg populair zijn vanwege hun elegante uitstraling en heerlijke geur, zijn ze giftig voor katten. Alle delen van de lelieplant zijn giftig, inclusief de bloem, de stengel, het blad en de stuifmeel. Zelfs het drinken van het water uit een vaas met lelies kan gevaarlijk zijn voor katten. Bij katten kunnen lelies ernstige nierproblemen veroorzaken en zelfs tot de dood leiden.

Azalea’s

Azalea’s zijn een populaire sierplant die giftig is voor zowel katten als honden. Ze bevatten grayanotoxines, die het zenuwstelsel van huisdieren kunnen aantasten en braken, diarree en spierzwakte kunnen veroorzaken. In ernstige gevallen kan het eten van azalea’s zelfs leiden tot coma en overlijden.

Tulpen

Hoewel tulpen prachtige bloemen zijn die populair zijn in de lente, zijn ze giftig voor honden en katten. De bol van de tulpen bevat tulipaline, een stof die braken, diarree, buikpijn en speekselproductie kan veroorzaken. In ernstige gevallen kan het eten van tulpen zelfs leiden tot hartproblemen en ademhalingsproblemen.

Chrysanten

Chrysanten zijn een populaire sierplant die giftig is voor honden en katten. Ze bevatten pyrethrinen, die het zenuwstelsel van huisdieren kunnen aantasten en braken, diarree en verlies van coördinatie kunnen veroorzaken. In ernstige gevallen kan het eten van chrysanten zelfs leiden tot coma en overlijden.. en daar moet je toch niet aan denken.

Amaryllis

Amaryllis is een prachtige bloem die in de winter bloeit, maar is giftig voor katten en honden. Alle delen van de amaryllisplant zijn giftig, inclusief de bloem, de stengel en het blad. Ze bevatten lycorine, een stof die braken, diarree, buikpijn en speekselproductie kan veroorzaken. In ernstige gevallen kan het eten van amaryllis zelfs leiden tot convulsies en coma. Bah!

Andere giftige bloemen voor huisdieren zijn onder meer narcissen, oleander, gouden regen, hyacinten en daffodils. Als je huisdier symptomen vertoont van vergiftiging, zoals braken, diarree,of buikpijn breng ze dan als de sodemieter naar de dierenarts.

Op deze datum is het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje Op Reis te zien