Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom vrouwen met blond haar succesvoller zijn in het leven

Dat blonde vrouwen domme blondjes zouden zijn is totaal niet waar. Sterker nog, meerdere onderzoeken wijzen uit dat vrouwen met blond haar succesvoller zijn in het leven dan vrouwen met een andere haarkleur en dat is goed nieuws voor alle blondines.

Heb jij geen gouden lokken? Maak dan maar vast een afspraak bij de kapper voor een nieuwe coupe.

Vooroordelen over blondines

Al die vooroordelen over blondines zijn niet helemaal waar, sterker nog het tegendeel is bewezen. Blonde vrouwen zijn succesvoller in het leven dan vrouwen met een andere haarkleur en dit is waarom:

1. Hoger IQ

Domme blondjes bestaat niet. Daar is onderzoek naar gedaan door Ohio State University. Wat blijkt, vrouwen met blond haar hebben een hoger IQ dan vrouwen met een andere haarkleur. Eén en één is twee, want een hoog IQ brengt je op veel vlakken verder in het leven.

2. Vlotte babbel

Uit hetzelfde onderzoek van Ohio State University blijkt dat vrouwen met blond haar opener en vlotter zijn dan vrouwen met een andere haarkleur. Je kunt je wel voorstellen dat je met een vlotte babbel al een heel eind komt in het leven. Het helpt je bij een sollicitatie, maar ook om die leuke jongen in de kroeg te versieren.

3. Blonde vrouwen komen vriendelijker over

Vrouwen met blond haar komen vriendelijker over op anderen dan vrouwen die geen blond haar hebben. Super fijn, want dat betekent dat je ook sneller good will zult ontvangen dan vrouwen met een andere haarkleur. En good will kun je natuurlijk wel gebruiken op weg naar succes.

4. Blondines zijn grappig

Het houdt maar niet op, blondines zijn ook nog eens een stuk grappiger dan vrouwen die een andere haarkleur hebben. We weten allemaal wel dat je mensen beter kunt inpalmen met een grapje. Dus ook die ene dame bij wie je dat pittige sollicitatiegesprek moest doen. Die job is voor jou.

5. Blonde vrouwen zijn sexy

Van dat sexy imago komen blonde vrouwen niet af, en eerlijk is eerlijk dat hoeft niet per se verkeerd te zijn. Het klinkt natuurlijk enorm seksistisch (niet de bedoeling), maar mensen zijn eerder geneigd om een sexy blondine aan te nemen dan een vrouw met een andere haarkleur. Tja, daar kun jij ook niks aan doen.

Is jouw bestie een brunette? Dan zijn dit de verschillen tussen jullie.

Dit zijn de échte verschillen tussen blondines en brunettes

Ohio State University