Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

5 tips om jezelf altijd op nummer één te blijven zetten in een relatie

Zonder dat je het door hebt kun je jezelf verliezen in een relatie en dat is nooit goed. Je vriendinnen zien dit ongetwijfeld eerder dan jij en als ze er wat van zeggen wordt het echt tijd om daar wat aan te doen. Het is ontzettend belangrijk dat je jezelf áltijd op nummer één blijft zetten in een relatie en dit is hoe je dat doet.

Ook al heb je alles over voor je lover, het is echt heel belangrijk dat jezelf niet voorbij loopt. Deze vijf tips gaan je daar bij helpen.

1. Communiceer erover

Zeg ook duidelijk tegen je vriend dat je jezelf op nummer één zet. Dat is helemaal niet erg en zeker niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Hij snapt hierdoor misschien ook wel beter dat je af en toe even tijd nodig hebt voor jezelf en dat dat helemaal niks met hem te maken heeft.

2. Plan genoeg me-time in

Plan ook echt tijd in voor jezelf. Zit elkaar niet 24/7 op de lip want dat komt jullie relatie ook niet ten goede. Blijf lekker veel met vriendinnen afspreken en doe dingen waar je gelukkig van wordt. Dat maakt je lover ook alleen maar blij.

3. Nee is nee

Geef duidelijk je grenzen aan. Als je ergens geen zin in hebt, doe dat dan ook niet. Het gezegde ‘nee tegen een ander is ja tegen jezelf’ klinkt misschien wel heel zweverig maar er zit wel een kern van waarheid in. Als je vriend vraagt of je mee gaat stappen en je hebt geen zin kun je gewoon nee zeggen.

4. Luister naar jezelf

Luister naar je hart. Dit ligt een beetje in het verlengde van ‘nee is nee’, maar dat betekent ook dat je naar je gevoel moet luisteren om dicht bij jezelf te blijven. Alleen jij weet waar je gelukkig van wordt, niemand anders kan dat voor jou bepalen.

5. Jaag je dromen na

Als jij heel graag nog een verre reis wil maken moet je je niet laten tegenhouden door je vriend. Begrijpelijk dat hij het niet zo ziet zitten dat jij een paar maanden van huis bent, maar als dit een droom is van jou moet je dat vooral wél doen. Als jullie relatie sterk genoeg is kunnen jullie dit aan en anders krijg je later spijt dat je dit nooit hebt gedaan.

Heb je jezelf al op nummer twee gezet? Zo kom je er weer bovenop.

Zo zorg je ervoor dat je relatie niet belangrijker wordt dan jezelf