Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty en Style 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De ‘boy bob’ wordt een van de grootste haartrends voor 2022 en zo draag je hem

New year, new hair is een veelgehoorde uitspraak. Met het aanbreken van een nieuw jaar zijn we direct op zoek naar de populairste trends voor komend seizoen. Ben je op zoek naar het grootste kapsel voor 2022? Zoek dan niet verder, want de ‘boy bob’ gaat de straten veroveren en zorgt voor een iconisch maar vernieuwend uiterlijk.

Het is wederom een nieuwe variatie op de bob.

Haartrends 2022: de boy bob

We weten inmiddels allemaal dat het bob-kapsel zo’n beetje de shag van onze generatie is. Het iconische kapsel wordt tegenwoordig in alle soorten, maten en variaties gedragen. Zo zagen we al eerder de A-lijn bob, de crop bob, de pixie bob, de box bob en de Frenchie bob. Nu komt daar een nieuwe variant bij: de ‘boy bob’ en dat belooft het grootste kapsel van 2022 te worden.

Deze celebrities geven ons de dosis inspiratie voor een bob die we nodig hebben

De bob kun je op allerlei manieren dragen, maar bij de ‘boy bob’ is het vooral belangrijk dat het niet te gestyled is. Je creëert een wash-and-go-look waardoor je ook maar een klein aantal minuten nodig hebt om de deur uit te gaan. Verder is het belangrijk dat je de punten van de bob in een losvallende textuur stylet zodat hij niet te stijf aanvoelt. We zetten de beste kapsels met de ‘boy bob’ op een rij.

1. Kort, korter, kortst

2. Flipped

3. Wavy

4. Curly

5. Textuur

Kortom: de ‘boy bob’ wordt hét kapsel van komend seizoen. Knip je haar kort, laat het nonchalant aan de buitenlucht opdrogen zodat er een goede, losse textuur in je kapsel komt. Vervolgens kun je hem opleuken met een pony, een middenscheiding of een scheiding naar de zijkant en kun je eindeloos variëren met het kapsel. Nog een bijkomend voordeel: je hoeft er ‘s ochtends niet eerder voor op te staan, want het kapsel mag lekker nonchalant ogen.

Dit artikel verscheen eerder op NSBML