Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 9 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Emma’s Molumn #2: Arno zit met zijn handen in het haar (of honing?!) en Kim-Lian is een kwibus

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar molumn de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Arno én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag aflevering 2: ‘Zwijgen’.

Spoileralert!

FYI: scroll vooral even naar beneden voor een -al zeg ik ‘t zelf- geniale aanwijzing.

Wie is de Mol? Aflevering 2

Aflevering 2 heet ‘Zwijgen’ en mijn hoofd draait wederom overuren. Wie zwijgt er? Wat wordt er verzwegen? Ik denk meteen aan Welmoed en Laetitia, twee dames die hun geheime jokers tactisch verzwegen hebben tijdens de vorige opdracht. Wanneer ze tijdens het ontbijt vertellen dat zij wél jokers hebben ingezet bij de vorige test en executie zijn de andere deelnemers met stomheid geslagen. The game is ON.

Er gaat een telefoon af en het is natuurlijk onze presentator Rik. Rik vertelt dat de kandidaten twee groepen moeten vormen: eentje binnen bereik én eentje buiten bereik. Lekker cryptisch, maar daar houden ze van. De telefoon mogen ze houden, een nieuw element in het programma. Welmoed krijgt de schone taak om de telefoon te bewaren, en heeft al snel door dat dit een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Of gewoon veel opties om te mollen?!

Aan de lopende band: binnen en buiten bereik

Tijdens de eerste opdracht moeten de kandidaten in twee groepen te werk. De eerste groep is ‘buiten bereik’ en zij moeten opdrachten uitvoeren aan de lopende band. De band rolt door, dus de kandidaten hebben beperkt tijd per opdracht en dan rolt deze door naar de volgende. Zo moet Arno munten uit een pot honing halen, maar duikt hij er gelijk met beide handen in. Jaaaa dat is verdacht. Waarom zou je beide handen onderdompelen als je weet dat je daarna geen opdrachten meer kunt oplossen?! Ook tipt hij de rest: gebruik alleen je linkerhand. Een tip van mij: dat werkt niet meneer Kantelberg.

Ook Kim-Lian is weer lekker bezig. Ik verdenk haar ook enorm. Kim lijkt lief, naïef en fanatiek maar als je goed oplet.. werkt ze de groep eigenlijk alleen maar tegen. Het kan zijn dat ze echt niet zo handig is óf het is prachtig toneelstuk.

Prikactie

Tijdens de tweede opdracht moeten de kandidaten zo veel mogelijk groene ballonnen kapot maken zodat ze de pot kunnen spekken. Ook hangen er rode en gouden ballonnen tussen en die laatste leveren 150 euro per ballon op, mits het laatste team deze kapot maakt.

De kandidaten worden in een Jeep gezet en krijgen een enorme prikstok in hun handen gedrukt. Iedereen krijgt een oefenrondje en daarna mogen ze voor ‘t echie. Ons Kim-Lian gaat er vol voor: zij houdt de stok gewoon in de lucht en kijkt niet eens naar de kleur.

Ook Thomas is opvallend want hij gaat al gewoon prikken tijdens het oefenrondje. Zijn medekandidaten roepen nog naar hem, maar hij lijkt het niet te horen. Fanatiek of ordinaire molactie? Uiteindelijk lukt het de kandidaten op aardig wat geld te verzamelen, maar er gaat ook geld uit de pot door die actie van Thomas.

Ook zat ik nog te denken: wie telt dit nou allemaal? Wie ruimt deze troep op? Net zoals die honing in de vorige opdracht.. dat zat letterlijk OVERAL. Tsja, ‘t productieteam van WIDM heeft het af en toe erg zwaar.

Na afloop springen alle kandidaten de zee in en lijkt het net een beetje op een vriendengroep in Lloret de Mar na de eindexamens. Verward maar opgelucht tegelijk en héél erg blij met een beetje vrije tijd.

Ver gelijken

Tijdens de derde en laatste opdracht moeten de kandidaten foto’s uit een fotomuseum namaken door items en mensen te verzamelen op straat. Als een kip zonder kop rennen deze bn’ers door de straten van Albanië op zoek naar locale voorwerpen waarmee ze de foto kunnen namaken. Opgefokt en met gebrekkig engels proberen ze voorwerpen mee te krijgen. De ene kandidaat heeft meer geluk dan de ander maar uiteindelijk maar iedereen een foto én er wordt zelfs geld mee verdiend. Fresia en Thomas moeten door middel van lichtfotografie proberen om de andere deelnemers uit te beelden op een foto. De anderen moeten dan weer raden wie bij welke foto hoort. Iedereen raad zichzelf, behalve.. Kim-Lian. Hoe kan het ook anders. Of zoals Arno zegt:

Na deze opdracht is het weer tijd voor test en executie. Toch lijkt het me nu nog giswerk, want hoe kan je nu in hemelsnaam al weten wie de mol is? Als je maar uit die tunnelvisie blijft. Ik probeer dat ook, maar Arno en Kim Lian verstoren dat aardig. Ook ik heb mijn punten weer ingezet in de WIDM-app en ik kijk vol spanning naar de uitslag.

Soms maken de producenten het extra spannend door meteen de eerst genoemde kandidaat een rood scherm te geven. En jawel, deze aflevering is het zo ver. Rik noemt Glen en Glen krijgt een rood scherm, tot grote verbazing van de andere kandidaten. Ik kijk op mijn app en zie dat ik Glen 32 punten heb gegeven. Wat? Dus ik ben die punten nu kwijt?! Lekker dan. Beter opletten volgende keer. Doel: meer punten inzetten op Arno en Kim…. zie je, daar ga ik al #tunnelvisie.

De geniale aanwijzing

Terwijl ik van de week lekker aan het scrollen was op TikTok, zag ik me toch een goede aanwijzing voorbij komen. Of nou ja, dat vind ik. Maar ik wil ‘m ook even met jullie delen:

@wieisdemolhints_nl

Zijn houding lijkt iets te zeggen! Arno Kanterberg De Mol? 😬 #widm #wieisdemol #wieisdemolhints #widmhints

♬ original sound – Wie is de Mol?

Deze aanwijzing is inmiddels meer van 1.5 miljoen keer bekeken en het is ook wel heel erg verdacht. Deze shots komen uit het begin aflevering 1. Wat doet Rik hier met zijn handen? Is dit codetaal?! Het doet me meteen denken aan seizoen 7, waar Mol Inge Ipenburg op elke groepsfoto een ander handgebaar maakte wat uiteindelijk: ‘Inge de mol’ betekende.

Arno.. ik hou je in de gaten.

Emma’s Molumn #1: Wie is de Mol? Is weer begonnen en oh my.. wát een begin!