Redactie
Redactie Love & Seks 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo moeder, zo dochter: 5 signalen dat je steeds meer op je moeder begint te lijken

Al die jaren heeft ze voor je gezorgd en heeft ze je gemaakt tot de persoon die je nu bent. Hoewel jullie elkaar vroeger wel achter het behang konden plakken, is jullie relatie nu beter dan ooit. Steeds vaker neem jij de trekjes van je moeder over. Met andere woorden: je gaat steeds meer op haar lijken en dit zijn de signalen.

Van ruzies tot de grootse lol, jij en je moeder zijn eigenlijk één persoon en dat is niet zo gek. Jullie waren immers elke dag samen en ze is tenslotte niet alleen je moeder, maar ook je beste vriendin.

Signalen dat je steeds meer op je moeder gaat lijken

Misschien heb je het zelfs niet eens door, maar nu je ouder wordt krijg je steeds vaker te horen dat je steeds meer op je moeder lijkt. Lees snel dit artikel en ontdek of jij een kopie van je moeder aan het worden bent.

1. Je betrapt jezelf op dingen die je moeder ook kan zeggen

Vroeger werd je er misschien oh zo gek van wanneer je moeder telkens hetzelfde zei, maar nu betrap je jezelf er steeds vaker op om het ook te zeggen. Van “Ben je in de kerk geboren?” als “Dit is geen hotel”, je begint steeds meer van haar over te nemen.

2. Je blijft liever thuis dan een avondje op stap

Wanneer je moeder vroeg lekker thuis bleef snapte je er niets van. Hallo, uitgaan was toch alles wat je wilde doen in je leven? Maar hoe gezellig wijnen met de meiden en daarna de stad in ook is, toch kruip je liever zelf met een glas wijn op de bank om een film te kijken.

3. Je wil alles schoonmaken als er bezoek komt

Vroeger werd je er gek van wanneer je moeder je weer vertelde dat je kamer opgeruimd moest worden omdat jullie weer bezoek kregen. Hoezo moest jouw kamer daarom schoon zijn? Ze komen toch niet in mijn kamer. Maar nu je ouder bent, wil ook jij elk hoekje in je huis helemaal spic en span hebben en snap je jouw moeder helemaal.

4. Je maakt lijstjes

De vele lijstjes die je moeder altijd had, daar begreep je helemaal niets van. Onthouden van dingen kon toch niet zo moeilijk zijn? Toch vind jij ook steeds meer lijstjes in je huis, want stel je voor dat je iets vergeet. Eindelijk snap je je moeder en haar honderden lijstjes.

5. Je gaat uit je dak op de oudste nummers

Vroeger schaamde jij je er voor wanneer je moeder weer helemaal losging op één van haar favoriete oude nummers. Wanneer jij nu in de auto zit, doe je precies hetzelfde.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: