Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij deze verborgen verwijzingen naar You in seizoen 2 van Emily in Paris gespot?

Als we een top vijf van onze favoriete series moeten maken, dan staan You en Emily in Paris er zeker in. Niet zo gek, want we zijn compleet obsessed met beide series. Afgelopen jaar leek het er zelfs op dat er een crossover tussen de twee populaire Netflix-series zou komen. Nu lijkt het erop dat dit werkelijkheid is geworden, want er zit een verborgen verwijzing naar You in het tweede seizoen van Emily in Paris.

Is het jou al opgevallen?

You en Emily in Paris crossover

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij waren in oktober 2021 compleet obsessed met het derde seizoen van You. Zo zagen we dat Joe en Love verhuisden naar Madre Linda en hier een heel nieuw leven opbouwden. Toch werd Joe alweer snel geobsedeerd met een nieuwe “You” en dat was in seizoen 3 Marienne. In de seizoensfinale van You zien we dat Marienne naar Parijs verhuist en dat Joe – na de nodige afhandelingen in Madre Linda – haar volgt naar de stad van de liefde.

Toch sloegen fans pas echt op hol toen Netflix een Tweet plaatste waarin ze naar een mogelijke crossover tussen You en Emily in Paris hintte. Ze plaatste namelijk vier foto’s van verschillende scènes uit zowel You als Emily in Paris. Fans lieten toen op Twitter massaal weten dat ze deze crossover zeker wel zagen zitten en het lijkt erop dat Netflix hiernaar geluisterd heeft.

Emily in Paris ligt compleet onder vuur in Oekraïne door het personage Petra uit de serie

Verborgen verwijzing

Als je het tweede seizoen van Emily in Paris – net als wij – in één keer hebt uitgekeken, dan is er een grote kans dat je de verborgen verwijzing hebt gemist. Hij is namelijk niet overduidelijk, maar als je er eenmaal vanaf weet vergeet je het nooit meer. Het moment kwam voor tijdens Emily’s bezoek aan de begraafplaats met haar collega Luuk.

Voor de snelle kijkers onder ons lijkt dit moment alweer ontzettend ver weg, en ook wij moesten even goed nadenken. Toch herinnerden we ons alweer snel dat dit moment zich afspeelt in aflevering 3 van het tweede seizoen. Tijdens de vriendschappelijke date begon Luc te praten over zijn eigen liefdesleven en zei tegen Emily: “Don’t waste time with girls or thinking about Marienne number one or Marienne number two. Just never date a woman named Marienne. Never.”

Netflix

Emily in Paris: castleden onthullen of ze Team Alfie of Team Gabriel zijn

Dit roept natuurlijk ontzettend veel vragen bij ons op. Wat weet Luc dat wij niet weten? Heeft hij Marienne en Joe toevallig ontmoet? En het allerbelangrijkste: staat Joe op het punt om in Emily’s perfecte leven te komen? Helaas moeten we You seizoen 4 en Emily in Paris seizoen 3 afwachten om antwoord te krijgen op deze vragen.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL