Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Je Instagram Stories upgraden? Déze camera-effecten zijn daar perfect voor

Waar we in de begintijden van Instagram nog fanatiek gebruikmaakten van de filters in de app (Nashville was onze favoriet), plaatsen we nu pas foto’s als ze onder handen zijn genomen in een andere app. En da’s helemaal niet nodig. De populaire app heeft namelijk heel veel toffe camera-effecten, waarmee je heel makkelijk je Instagram Stories naar een next level kan tillen. Dat willen we natuurlijk allemaal.

Wij zochten de tofste camera-effecten op en delen die natuurlijk graag met je.

Camera-effecten op Instagram

Je hebt ze vast weleens voorbij gekomen, “Which Disney Character Are You?” of andere filters die je op je Instagram Stories kan toepassen. Maar naast deze effecten – je gezicht in een avocado, de interactieve quizjes of een filter waardoor je ineens prachtige make-up op hebt – zijn er ook genoeg mooie effecten waarmee je je Stories makkelijk kan upgraden. Bonustip: je kan je Story natuurlijk opslaan, bijknippen en gebruiken voor op je feed.

De feature camera-ffecten kan je gebruiken door op het plusje te drukken – zoals je normaal gesproken ook een Story toevoegt – en vervolgens onderaan naar helemaal rechts te swipen en op het zoek-icoontje te klikken. Wil je een van onderstaande effecten nou ook gebruiken? Zoek ze op via Instagram (de namen staan op de screenshots) en sla ze dan makkelijk op door op het icoontje naast de drie puntjes te klikken. You’re welcome.

1. Een gekleurd randje

Je kan natuurlijk helemaal moeilijk doen om te zorgen dat je een video met een gekleurd randje krijgt, je kan ook gewoon een camera-effect gebruiken. Filter-maakster @nahir.esper heeft daar namelijk een effect van gemaakt. Je kan kiezen uit zestien verschillende kleuren.

2. Bohemian vibes

Hoewel je – nadat je een Story hebt gemaakt – ook naar rechts kan swipen om wat vooraf ingestelde filters te gebruiken, vind je in camera-effecten net wat leukere. Zoals deze:

3. Funky spiegel

We kennen ze allemaal wel, van die funky spiegels met een gekronkeld kader, of van schuim. Geen zin om dat zelf te knutselen, maar wel tof om foto’s mee te maken? Gebruik dan een van deze filters!

4. Oldschool camera

Kan je in huis nergens een leuk achtergrondje vinden voor een foto? Dan vind je tussen de camera-effecten ook genoeg opties. Wat dacht je van deze oldschool camera?

5. Grid

Ook een leuke: met dit effect lijkt het alsof je een screenshot hebt genomen terwijl je je foto maakte. Je ziet alle instellingen nog. Wordt je foto toch net iets creatiever van.