Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 11 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Vandaag is het Chinese nieuwjaar: dit is jouw Chinese horoscoop voor 2024

Hoewel wij van 31 december op 1 januari altijd springend door de kamer heen vliegen om het nieuwe jaar te vieren, is het vandaag pas het Chinese nieuwjaar. En veel mensen geloven dat het nieuwe jaar vandaag ook past écht begint.

Wij vertellen je wat jouw Chinese horoscoop voor 2024 inhoudt.

Chinese nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar! Vandaag begint het Chinese nieuwjaar, wat tot 28 januari 2025 duurt. Zij baseren het nieuwe jaar niet zoals ons op de zonnewende rond de aarde, maar op de stand van de maan. Op de dag dat de nieuwe maan het dichtst bij de lente staat, start het Chinese nieuwjaar. Dat betekent dus ook officieel dat we kunnen gaan aftellen tot het voorjaar!

Elk Chinees nieuwjaar is gelinkt aan een teken in de Chinese dierenriem. Deze twaalf dieren zijn rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken en het teken van dit jaar is de draak. Maar wat betekent dit precies? Dat leggen we je uit. De draak is het enige mythische dier uit het lijstje. Dit maakt ‘m extra bijzonder. De draak wordt gezien als groots, machtig, een krachtig wezen en straalt autoriteit uit. Mensen die geboren worden in het jaar van de draak worden dan ook gezien als krachtig, charismatisch, intelligent en zelfverzekerd. Ook wordt gedacht dat ze een aangeboren kans hebben op geluk en bijzondere gaven.

Deze sterrenbeelden zijn een enorm slechte match met de Boogschutter

Wat kan je verwachten voor 2024?

Als we de Chinese dierenriem mogen geloven wordt het jaar van een draak erg voorspoedig. Zo’n jaar zou namelijk barsten van de kansen en mogelijkheden. Belangrijk om te weten is dat de Chinese astrologie naast de twaalf tekens ook vijf elementen kent: metaal, water, hout, aarde en vuur. Het element geeft het teken van dat jaar een bepaalde touch. Dit jaar wordt een hout-jaar, dus een houten draak. Daardoor draait 2024 om groei en vernieuwing en is er behoefte aan innovatie en creatieve oplossingen. De draak is er echter niet alleen op uit om zelf beter te worden. Dit teken wil de wereld beter maken voor iedereen.

Deze manicure past het beste bij jou op basis van je sterrenbeeld