Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Lifestyle 11 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Een citytrip naar Londen is dé perfecte bestemming voor een BFF-trip

Nu de maatregelen langzaam versoepelen, is het hoog tijd om weer een leuke stedentrip te plannen. Het liefst doe je dat natuurlijk met je beste vriendin in de vorm van een gezellige girls trip, maar welke bestemming kies je uit? Londen is dichtbij, heeft prachtige hotels en restaurants én is een stad zonder coronamaatregelen. Verras jij je beste vriendin met een mooie citytrip?

Wij delen onze ervaringen.

Citytrip naar Londen

Na bijna twee jaar vol onzekerheden en minder spontane tripjes, is het nu weer tijd om de agenda vol te boeken. Booking.com deed onderzoek onder meer dan 24.000 reizigers in 31 landen en gebieden naar de reistrends van 2022 en kwam met zeven voorspellingen, waaronder de ‘Just Say Yes’ reistrend waarin je weer spontaan ‘ja’ kunt zeggen tegen een mooie trip.

Met een girls trip trap je het jaar direct goed af én verras je ook nog eens je beste vriendin met een mooie en waardevolle stedentrip. Londen is de perfecte bestemming voor vriendinnen, want de Engelse hoofdstad biedt alles wat je samen nodig hebt: goede restaurants, leuke hotspots en natuurlijk ALLE winkels. Via Booking.com boekten we onze vluchten en kregen we de beste accommodatie van de stad te zien. Die delen we graag voor jouw volgende stedentrip naar Londen.

The Standard Hotel

Voor absolute luxe moet je naar The Standard Hotel in Londen. Het hotel ligt in de Londense wijk King’s Cross (waar je ook aankomt als je de trein van Amsterdam naar Londen neemt) en heeft de perfecte ligging om de stad te ontdekken. Het hotel is gevestigd in het voormalige bijgebouw Camden Town Hall. Het 1974 Brutalist gebouw is gerestaureerd en is het eerste hotel van The Standard, buiten de Verenigde Staten. De accommodatie ligt tegenover metrostation St Pancras, waardoor je binnen een paar minuten in downtown Londen bent.

Dan even over het interieur van de accommodatie: het hotel is typisch Engels ingericht en heeft een cosy sfeer. Daarnaast heeft iedere ruimte een eigen inrichting en sfeer, waardoor je het idee hebt dat je door een huiskamer loopt.

Op de begane grond vind je Double Standard, de bar en restaurant waar je heerlijk eet, Aperol Spritz drinkt en op zondag de Bottomless Sunday Brunch wordt geserveerd. Daarnaast is The Library Lounge, waar een zorgvuldig samengestelde bibliotheek een eerbetoon is aan het oorspronkelijke gebruik van het gebouw. Op de 10e verdieping vind je restaurant Decimo, waar chef-kok Peter Sanchez-Iglesias zijn kookkunsten toont, omringd door 360 graden uitzicht over Londen – alleen toegankelijk via de iconische rode pillenlift aan de buitenkant van het gebouw.

Booking.com heeft sinds kort een Duurzaam Reizen-badge waardoor het nu nog makkelijker is om duurzamere reiskeuzes te maken. Op de zoekresultatenpagina is de Duurzaam Reizen-filter te gebruiken. Een Duurzaam Reizen-accommodatie betekent dat het verblijf belangrijke stappen heeft ondernomen om het verblijf duurzamer te maken. Op de accommodatiepagina is dit gemakkelijk in dit overzicht te zien. The Standard Hotel bezit ook een Duurzaam Reizen-badge.

Booking.com

Kortom: dit is hét perfecte verblijf voor jouw volgende girls trip naar Londen. Zorg er maar snel voor dat je je BFF kunt verrassen met een last-minute stedentrip. The Standard Hotel boek je via Booking.com.