Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 19 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Comme Ça is een gamechanger in skincare: hét recept voor een glowy huid

Er bestaan heel wat verschillende skincare-producten op de markt en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Heel begrijpelijk, daarom testen onze collega’s graag een aantal producten voor je uit zodat wij onze eerlijke mening kunnen geven. Daar heb jij hopelijk dan weer wat aan. Huidverzorgingsproducten werken voor iedereen anders en elke huid heeft ook weer andere ingrediënten nodig. Eén ding is zeker: natuurlijke producten zijn vaak minder schadeijk voor de huid. Daarom heeft Charlotte Seijerlin het merk Comme Ça opgericht met de droom om schone, natuurlijke en super effectieve skincare-producten op de markt te brengen. En dat is haar gelukt ook.

Onze collega’s van NSMBL testen dit merk uit.

Over Comme Ça Skincare

Eerst zal ik je even wat achtergrondinformatie geven over Comma Ça: goed om te weten is dat de producten van Comme Ça Skincare bestaan uit enkel natuurlijke en plantaardige ingrediënten met een bewezen therapeutische werking. De producten bevatten geen opvulmiddelen waardoor elk product uiterst geconcentreerd is en vol zit met actieve ingrediënten. Daarnaast worden de producten in kleine hoeveelheden gemaakt in het laboratory van Rebel-Nature in Amsterdam om ervoor te zorgen dat de ingrediënten zo actief mogelijk blijven.

De founder van Comma Ça, Charlotte Seijerlin, heeft het merk opgericht omdat ze merkte dat haar eigen huid behoefte had aan ander soort producten: “Mijn huid reageerde op bijna alle reguliere huidverzorgingsproducten met synthetische ingrediënten.  Ik wilde producten creëren die mijn huid niet zouden irriteren, het zouden voeden en verzorgen en effectief zouden zijn tegen de eerste tekenen van huidveroudering. Ik ben gaan studeren om een Organic Skincare Formulator diploma te behalen en een aantal jaar later lanceerde ik Comme Ça met prachtige, natuurlijke en effectieve skincare producten.”

Let’s test

Ik probeerde de La Prickly Pear Seed Oil, Le Youth Sérum en La Vitamine C Powder.  Het eerste wat je opvalt als je de verpakking in handen krijgt is.. de verpakking. Ik ben een echte sucker voor een mooie, minimalistische en fancy verpakkingen. Het lijkt net alsof je héle dure macarons haalt in dat ene elegante bakkertje in Parijs. Of dat je een heel duur Frans parfum hebt gekocht. Ja – dat we dit merk associeren met Frankrijk komt niet alleen door de naam. Comma Ça is een Nederlands bedrijf met Franse roots en dat is te zien.

La Prickly Pear Seed Oil zorgt ervoor dat je huid zachter en gladder wordt én dat je teint helderder wordt, dus minder pigmentvlekjes en donkere kringen. Le Youth Sérum zorgt er ook voor dat je huid zachter en gladder wordt, maar pakt óók de fijne lijntjes aan. Vandaar de naam Youth – voor die lekkere jonge uitstraling. Mocht je dit lezen en denken ‘maar ik ben toch helemaal nog niet zo oud?’ – no worries. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met smeren!

La Vitamine C Powder stimuleert de productie van collageen en zorgt ook voor een heldere huid. Vitamine C wordt vaker gebruikt om pigmentvlekjes, acne-littekentjes en donkere kringen te verminderen. Je kunt dit poeder mixen door je favo dagcrème. Twee vliegen in één klap!

Wat vind ik ervan?

Aesthetically pleasing én natuurlijke ingrediënten, dat kan natuurlijk eigenlijk al niet fout gaan. Ik was een klein beetje huiverig voor de olie – met een huid die geneigd is om snel vet te worden is dit altijd wat spannend. Met vitamine C-producten heb ik fijne ervaringen omdat ik inderdaad altijd het idee krijg (en dus misschien ook echt wel zo is) dat mijn huid er helder en egaler uitziet.

Om mijn huid te laten wennen aan de ‘vettige’ oliën en serums gebruik ik eerst Le Youth Sérum. Het eerste wat mij opvalt is dat mijn huid er de eerste 5 seconden wat vettig uitziet, maar dat het bizar snel intrekt en eigenlijk een hele mooie glow achterlaat. Een klein applausje; want dat is nog nooit eerder met een olie of serum gebeurd.  Het is natuurlijk ook goed om het serum wat langer te testen om te kijken of je huid er niet vervelend op reageert. Integendeel zelfs: mijn huidtextuur voelt zacht er glad aan. Omdat ik (en de rest van Nederland) de afgelopen weken heb doorgebracht in de brandende zon, kan dat nog wel eens zorgen dat je huid uitdroogt, verbrandt of extra vet wordt. Natuurlijk smeer ik altijd met een SPF – maar met een extra serum voelt het nóg lekkerder aan. Ik ben fan!

En de rest?

Nu durf ik de volgende ook wel aan: La Prickly Pear Seed Oil. Eigenlijk hetzelfde als bovenstaand antwoord.. de olie voelt heel zacht aan en trekt heel snel in de huid. Helemaal fijn als je last hebt van een droge of vochtarme huid, dan zal dit jouw textuur ontzettend goed doen. Mocht je écht een hele vette huid hebben of last hebben van ontstekingen en acne zou ik eerst proberen om de ontstekingen op te lossen met de juiste crèmes of zelfs medicatie. Mocht je huid een stuk rustiger zijn dan is deze olie heerlijk om je huid te verzachten en om de donkere, eventuele littekentjes op te lichten.

La Vitamine C Powder is zoals gedacht een hele fijne. Ook heel prettig dat je ‘m kunt mixen met elke crème of moisturizer die jij prettig vindt. Krijg je net een extra boost – en dat op natuurlijke wijze.

Opvallend is dat alle producten heel zacht aanvoelen en dat je het niet voelt zitten als je het eenmaal aangebracht hebt, iets wat een grote plus is als je het ons vraagt. Vooral van de Le Youth Sérum krijg je een glowy skin – die krijgt van ons een 10.

Thanks Comme Ça!

Benieuwd geworden? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Comme Ça.  Ze hebben ook mini’s – leuk om mee te nemen op vakantie of uit te proberen als je nog niet helemaal zeker bent. Twijfel je sowieso of je producten werken voor jouw huid? Op de website zijn ook genoeg huid-adviezen te vinden zodat jij altijd de juiste items in huis haalt.

6 dingen die je moet weten voordat je vitamine C voor je huid gaat gebruiken