Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom het juist fijn is om af en toe nog contact te hebben met je ex

Sommige mensen moeten er écht niet aan denken: contact hebben met een ex. Toch valt er meer voor te zeggen dan je zou denken. Het is namelijk echt niet zo dat elke relatie eindigt in een knallende ruzie of met een cheatende partner. Als dat bij jullie ook niet het geval is, is het helemaal niet zo gek dat je je voormalige lover en best friend in je leven wilt houden.

Jullie relatie kan dan wel over zijn, dat betekent natuurlijk niet dat jullie elkaar volledig uit jullie leven moeten bannen.

Contact onderhouden met je ex

Nieuwe lovers zijn er vaak niet zo blij mee, maar zolang daar geen sprake van is (of je nieuwe lover er helemaal oké mee is), is er natuurlijk niks op tegen om nog contact te hebben met je ex. Als jullie daar allebei op dezelfde manier in staan tenminste.

1. Jullie hebben nou eenmaal veel gedeeld

Naast dat jullie samen hele mooie momenten hebben gedeeld die je voor altijd mag blijven koesteren, hebben jullie waarschijnlijk ook moeilijke periodes gedeeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat jullie band ontzettend sterk is. Dat hoef je echt niet helemaal op te geven als jullie als lovers uit elkaar gaan.

2. Het contact onderhouden voelt vertrouwd

Je ex ken je natuurlijk goed en hij of zij jou ook. Dat voelt hartstikke vertrouwd en het is heerlijk om mensen om je heen te hebben bij wie je zo jezelf kan zijn. Een goede reden dus om je ex-lover nog wat langer in je leven te houden als vriend.

3. Het kan écht: een vriendschap na een relatie

Hoewel enorm veel mensen altijd zeggen dat je na een relatie geen vrienden kan blijven, is dat natuurlijk niet helemaal waar. Er zijn onwijs veel voorbeelden van ex-partners die op een fijne manier in elkaars leven blijven. Wat dacht je van alle ouders met kids? Niks zo fijn als ouders die dan op een prettige manier met elkaar om blijven gaan.

Denk jij er toch anders over?

4 redenen waarom het heerlijk is om nooit meer contact te hebben met je ex