Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom het heerlijk is om nooit meer contact te hebben met je ex

Contact hebben met je ex: de een moet er niet aan denken de ander droomt ervan. Dit contact leidt in veel gevallen tot ingewikkelde situaties, zoals het bekende fenomeen sex met je ex of een nieuwe partner die ervan baalt dat er nog altijd een ex in the picture is.

Het is in ieder geval duidelijk dat niet iedereen er baat bij heeft om nog regelmatig met zijn of haar ex contact te hebben.

Nooit meer contact hebben met je ex

Het scheelt in ieder geval een boel ingewikkelde situaties als jullie het contract helemaal verbreken.

1. Geen gezeik in een nieuwe relatie

Als er iets is waar je nieuwe partner onzeker van wordt, is het wel dat jij nog contact hebt met je voormalige liefde. Het is voor je nieuwe liefde erg moeilijk om erop te vertrouwen dat dat helemaal oké is. Er zijn uitzonderlijke situaties waarin dat inderdaad helemaal goed gaat, maar vaak ook niet. Dit kan je nieuwe relatie dus ook serieus beschadigen.

2. Je kan je focussen op jezelf (en eventueel nieuwe lovers)

Door het contact met je ex volledig te verbreken, kan je je ook écht focussen op jezelf en eventueel nieuwe partners. Er is dan – letterlijk – niemand meer die dat in de weg zit.

3. Geen sex met je ex

Een dronken appje is al gauw gestuurd en voor je het weet lig je weer bovenop je ex. Red flag, red flag! Verban je ex uit je telefoon en voorkom dit soort escapades waar je eigenlijk niet meer op zit te wachten.

4. Het is minder pijnlijk

Vooral als jij nog gevoelens hebt voor je ex of je ex andersom voor jou, is het soms beter het contact te verbreken. Als dat niet wederzijds is in ieder geval. Als jullie nog contact hebben blijf je toch hoop houden dat het goed komt terwijl dat voor de ander helemaal niet zo voelt. Dit maakt het extra pijnlijk en rekt de breuk enorm. Doe dat jezelf in ieder geval niet aan.