Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Bakkerij van Maanen komt met crompouce pop-up store in hartje Amsterdam

De crompouce is hot and happening. Bijna alle bakkers doen mee aan de gebakshype en creëren hun eigen crompouce. Toch is er maar één echte crompouce en dat is die van Bakkerij van Maanen.

En goed nieuws voor alle Amsterdammers: vanaf 8 november kan je terecht bij House of Crompouce in hartje Amsterdam.

Bakkerij van Maanen komt met een crompouce-walhalla

We schreven vorige week al over de bakkers die de crompouce verkopen. Waarbij Bakker van Maanen toch echt als ware ‘original‘ uit de test kwam. Die moesten we natuurlijk proeven.

@beautifymagazine

Wij testen de viral crompouse✨✨✨ #crompouce #tastetest #viralsnack #bakkerijvanmaanen

♬ origineel geluid – Beautify

Dikke aanrader, dus. We spotten het viral-gebakje ook al bij meerdere bakkers en op meerdere markten in Amsterdam, maar nu kom Bakker van Maanen zelf met een pop-up store. Ja, dat lees je goed: een winkel in teken van crompouces.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Bakker van Maanen (@bakkervanmaanen)

”HOUSE OF CROMPOUCE AMSTERDAM🥐💕 Op 8 november openen wij onze pop-up store House of Crompouce in Amsterdam. Een winkel met de allerlekkerste nieuwe smaken Crompouce, de leukste merchandise en nog véél meer!🤩 Morgen onthullen wij de locatie, stay tuned! 🍾” schrijft Bakker van Maanen onder de video.

Een winkel met nieuwe smaken crompouce, dat is dus precies wat we op dit moment nodig hebben.

Liever zelf maken?

Het maken van dit gebakje is niet moeilijk. Wat de banketbakker kan, kunnen wij ook. Het is gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen en een beetje knutselen in de keuken. We gaan voor het originele exemplaar van Bakker van Maanen, met chocolade in plaats van glazuur.

Wat heb je nodig (voor twee crompouces)?

Twee croissants (van de bakker of zelf gebakken), Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom, Melk, Jumbo Ruby Roze Chocolade.

Zo maak je ze:

  • Begin met het au bain-marie smelten van de roze chocolade. Mocht jouw supermarkt geen roze chocolade hebben, dan kan je ook kiezen voor witte chocolade met roze kleurstof.
  • Snijd de twee croissantjes open. Als je ze bij de bakker haalt, dan smaakt jouw crompouce het meest naar een gebakje van de bakker.
  • Bereid de banketbakkersroom van Dr. Oetker volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik melk in plaats van water.
  • Dip de croissantjes in de roze chocolade.
  • Vul de crompouces met de room. Voor het mooiste effect doe je dit met een spuitzak.