Audrey Garot
Audrey Garot Love & Seks 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Bye cuffing season – waarom jij deze winter eigenlijk gewoon single door het leven wilt gaan

In de herfst en winter is cuffing season volop bezig. Zodra het koud wordt buiten wil je het liefst ook meteen een relatie.. lekker 24/7 knuffelen. Je wilt gewoon iemand waar je ‘s avonds lekker tegenaan kan kruipen op de bank, waarmee je kerst kan doorbrengen en ga zo maar door. Toch is het slim om nog een keer na te denken voordat je een partner zoekt voor de koudere maanden, want het is veel lekkerder om de winter als single door te brengen en wel hierom.

Single and ready to mingle.

Bye cuffing season: het is veel fijner om de winter als single door te brengen en wel hierom

In de koudere maanden willen we het liefst allemaal een tijdelijke partner. En dan bedoelen we dus echt alleen voor de winter als je iemand nodig hebt om tegenaan te kruipen. Als we weer richting de zomer gaan, maken we ons klaar voor de hot girl summer en hebben we geen partner meer nodig. Maar ook in de winter hebben we niemand nodig, want om deze redenen is het veel fijner om single te blijven tijdens cuffing season:

1. Het bespaart je een hoop geld

In de herfst en winter krijgen we te maken met een hoop feestdagen. Zo vieren we Sinterklaas en niet te vergeten, kerst. Als je dus een (tijdelijke) partner hebt, moet je ook cadeautjes voor hem kopen voor de feestdagen (nouja moeten, ‘t is wel zo aardig). En vooral als je partner dus maar tijdelijk is, is het zonde van je geld, toch?!

2. Je hebt meer tijd voor vrienden en familie

Deze koude wintermaanden zijn extra druk voor jou, maar ook voor een eventuele partner. Hij gaat er vanuit dat je meegaat naar zijn kerstborrels op het werk én hij verwacht natuurlijk dat je kerstavond bij zijn familie doorbrengt. Pfff, dat is wel het laatste waarop je zit te wachten.. Deze tijd had je ook met je vrienden en familie kunnen doorbrengen. En we weten allemaal dat dat veel leuker is dan tijd doorbrengen met je schoonfamilie.

3. Je kan eten wat je wil

In de winter eten we gewoon super veel. Pepernoten, chocoladeletters, kerstkransjes, oliebollen, appelflappen, noem maar op. Als we bij familie en vrienden zijn kunnen we eten wat we willen, ze komen toch niet meer van ons af. Maar als we een nieuwe partner hebben waarmee we nog de hele winter willen knuffelen, zouden we ons toch een beetje moeten inhouden. Pass! Dat hebben we niet over voor cuffing season.

4. Je kan zelf bepalen met wie je kerst door wilt brengen

Hoewel kerst méga leuk is, begrijp me niet verkeerd, er komt vaak ook een hoop gedoe bij kijken. En dan vooral als je een partner hebt. Je moet natuurlijk naar jouw ouders, maar zijn familie verwacht ook dat je komt. Als zijn ouders dan ook nog gescheiden zijn, is het helemaal een gepuzzel wie er wanneer op bezoek moet komen.

5. Je hebt ook nog tijd voor jezelf nodig

Het zijn gewoon simpelweg hele drukke maanden. Als je dan ook nog een partner zou hebben die veel tijd van je vraagt, kan dit gewoon heel slopend voor je zijn. En je hebt natuurlijk ook tijd voor jezelf nodig, om weer even op te laden in die drukke tijd. Zeg daarom maar dag tegen cuffing season, want het is veel lekkerder om die tijd voor jezelf te spenderen in plaats van aan een tijdelijke partner. BYE!

Ben jij introvert? 12 x ‘redenen’ waarom jij écht geen zin hebt om je huis uit te gaan