Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 25 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De dating trend ‘curving’ komt veel voor onder singles en is ontzettend frustrerend

Daten: alsof het überhaupt nog niet moeilijk genoeg was gaan er de laatste jaren een paar vervelende trends rond onder datende singles. En net als je dacht dat het niet erger kon is er weer een nieuwe trend bijgekomen. ‘Curving’ is namelijk de nieuwste dating trend die veel voorkomt onder singles en het is ontzettend frustrerend.

Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt…

Daten

Tegenwoordig kan je op veel verschillende manieren een date scoren. Zo zijn er een heleboel apps waar je dagen lang op kunt swipen. Niet alleen Tinder, maar ook Bumble en Hinge zijn erg populair onder gebruikers. Daarnaast kan je natuurlijk ook op de ouderwetse manier een date regelen, door bijvoorbeeld iemand persoonlijk te vragen of ze wat leuks willen doen.

Ondanks al deze mogelijkheden valt het daten in 2022 best tegen. Er gaan namelijk een heleboel trends rond die daten veel moeilijker maken. Zo heeft iedereen wel eens gehoord van ghosting en is vultering een dating trend waar je echt misselijk van wordt. Nu is er een nieuwe trend bijgekomen en die is echt ontzettend frustrerend.

‘Slow fading’ komt veel voor in relaties: dit is waarom het nog vervelender is dan ghosting

‘Curving’

Het is je gelukt: je hebt een match op je favoriete dating app. Nu is het tijd om met elkaar in gesprek te raken en uiteindelijk een date te plannen. Hoewel je nu al op dit punt bent gekomen, zijn er nog steeds veel obstakels die roet in het eten kunnen gooien en ‘curving’ is daar een van. hoewel dit woord je misschien nog niet bekend voorkomt, heb je het hoogstwaarschijnlijk al wel een keer meegemaakt.

‘Curving’ is namelijk als een (potentiële) geliefde er alles aan doet om daadwerkelijk afspreken uit de weg te gaan en laten we eerlijk zijn: dat is alles behalve ideaal. Als je leuk met iemand aan het praten bent wil je elkaar namelijk maar al te graag ontmoet, maar dat geldt dus niet voor iedereen. Toch moeten we deze trend ook een beetje dankbaar zijn. Als mensen doen aan ‘curving’ is de kans namelijk klein dat ze echt toe zijn aan een serieuze relatie.

FODA (fear of dating) is dus nu een ding en zo ga je het tegen

Heb jij wel eens last gehad van ‘curving’.