Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 26 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom je maar niet over die leuke fling heen komt

Jullie waren al een tijdje aan het daten toen het toch mis ging. Gebeurt natuurlijk vaak genoeg want helaas is het behoorlijk lastig om zomaar de liefde van je leven te vinden. Heb je er toch spijt van dat je die leuke fling nu ineens niet meer ziet? Dat kan best een gegronde reden (of meer dan één) hebben.

Je vond het stiekem toch best leuk om met die ene fling te daten. Helaas liep het wat minder fortuinlijk af dan gedacht en zit hij of zij ook nog eens continu in je hoofd. Misschien toch een kleine fout geweest om het af te kappen?

Als je na het daten toch niet over die leuke fling heen komt

Of iemand de ware is weet je natuurlijk nooit. Voor veel mensen een reden om daten vroegtijdig af te kappen. Helaas kan je daar soms behoorlijk wat spijt van krijgen. Heb jij dat gevoel ook nu je die leuke fling niet meer ziet? Dat kan hiermee te maken hebben.

1. Je bent hem of haar leuk gaan vinden

Surprise! Je hebt jezelf voor de gek gehouden door te zeggen dat je deze fling niet meer zo zag zitten. Nu je hem of haar niet meer ziet, merk je pas hoe leuk jullie het samen eigenlijk hadden. Ja ja, iets met de term ‘het gras is altijd groener aan de overkant’. Niet dus.

Misschien ben jij die ene fling wel écht leuk gaan vinden en ondervind je nu de gevolgen van liefdesverdriet. Wie weet is het nog niet te laat en kunnen jullie de draad zo weer oppakken.

Ook dít is een teken dat je de ander wel ziet zitten: Jaloerse gevoelens in de datefase, oei! Zo ga je ermee om voordat het te laat is

2. Jullie hebben een band gekregen tijdens het daten

Dit hoef je niet altijd te verwarren met verliefd zijn op iemand. Als je een vaste fling had en deze persoon een tijd lang regelmatig hebt gezien, hebben jullie toch op een bepaalde manier een band opgebouwd. Of dat nou vriendschappelijk was of op een wat oppervlakkiger niveau, dit kan er wel voor zorgen dat je je fling mist en nog niet helemaal over jullie ‘breukje’ heen bent.

3. Het was niet ‘the right time’

En dat voelt niet als een goede reden om ermee te kappen. Een van de meestvoorkomende redenen dat mensen het daten afkappen is dat het niet het juiste moment is voor een relatie of wat dan ook. Ja, we beschermen allemaal braaf ons eigen hart maar dat kan achteraf ook voor verdriet zorgen.

Als iets niet het juiste moment is, is dat niet per se de beste reden om ermee te stoppen. Natuurlijk kan wat tijd apart soms helpen maar als dit echt alleen een praktische reden is kunnen jullie het misschien tóch nog een keer proberen samen.