Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 15 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Jaloerse gevoelens in de datefase, oei! Zo ga je ermee om voordat het te laat is

We kennen het allemaal. Bijna allemaal tenminste want een aantal mensen zijn gezegend met nul komma nul jaloerse gevoelens. Jij daarentegen bent al jaloers als je date een appje krijgt van iemand anders. Is het zijn zus? Een collega? Of soms een andere match? Kijk uit, want jaloers zijn in de datefase (tja, dán al) is niet oké.

Als je aan het daten bent met iemand, kun je al snel ondersteboven zijn van je crush. Zodanig, dat je het liefst nú al enige exclusiviteit van hem of waar verwacht. Merk jij dat je al snel jaloers bent terwijl jullie nog geen eens een relatie hebben? Ai.

Jaloers in de datefase

Het is niet fijn als je al snel jaloerse gevoelens hebt. Dit kan je date enorm afschrikken en tja, dan ben je je crush natuurlijk sowieso kwijt. Help?!

Het werkt alleen maar tegen

Het is belangrijk dat je je realiseert dat jaloezie veel kapot kan maken. Natuurlijk sta jij er niet om te springen om jaloers te zijn, maar je date zit er ook niet op te wachten om nu al gecheckt te worden. Als je date dit eenmaal doorheeft wordt je nogal gauw in het hokje ‘psycho’ geduwd en geloof ons, daar kom je nog maar moeilijk uit.

Als je je realiseert dat je je date hier echt mee kan kwijtraken, wordt het misschien wat makkelijker om deze jaloerse gevoelens te onderdrukken. Laat het in ieder geval NIET merken.

Al voorbij de datefase? Ben jij jaloers in je relatie? 6 x tips om te dealen met je jaloezie (of die van je partner)

Praat erover als dit vaker gebeurt

Ben jij heel jaloers aangelegd? Dat kan. Al helemaal als je in een vorige relatie bijvoorbeeld te maken hebt gehad met vreemdgaan. Logisch dat jij iemand niet gauw meer vertrouwd, al helemaal niet als je iemand nog niet zo lang kent.

Als je weet dat dit voor jou een probleem is of kan worden, is het ook prima om daar open kaart over te spelen. Er komt vast een moment dat jullie een keer een serieuzer gesprek hebben waarin je kunt aangeven dat je het lastig vindt iemand te vertrouwen en dat dat gevolgen heeft voor hoe jij bent of reageert in bepaalde situaties.