Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love & Seks 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Bang om op date te gaan? Dit is waarom daten juist ontzettend leuk is

We gaan echt niet ontkennen dat daten spannend is. Zenuwslopend zelfs, vooral als je diegene nog niet zo goed kent. Het gaat altijd gepaard met nerveuze gevoelens. Maar het is ook ontzettend leuk en spannend – op een goede manier.

Draag je wel of geen hakken? Rode lippenstift of niet? De eerste ontmoeting kan ook ietwat ongemakkelijk zijn. Maar als je eenmaal aan de praat bent geraakt en de wijn vloeit, heb je meestal een heel gezellige avond.

Nieuwe mensen ontmoeten geeft energie

Of je nou wel of geen romantische klik hebt, nieuwe mensen ontmoeten is altijd leuk. Het is verfrissend en je kan zelfs nieuwe inzichten krijgen. Het geeft energie, zelfs als de vervolgdate uitblijft.

Vriendschap is ook wat waard

De intentie van daten is natuurlijk dat je er een relatie of gezellige fling aan overhoudt. Maar vriendschap is ook waardevol. Als de klik er wel is, maar de fysieke klik uitblijft, kan je wel een nieuwe vriend hebben ontmoet.

Je komt door daten op nieuwe plekken

Stamkroegen zijn leuk, daar valt niet over te twisten. Maar hoe leuk is het als je date je naar allerlei verschillende nieuwe plekken of steden brengt die je nog niet kende? Juist. Super leuk.

Je stapt uit je comfort zone

Weleens gehoord van het gezegde ‘de magie gebeurt buiten je comfort zone’? Duidelijker dan dat gaat het niet worden. Af en toe is een beetje ongemak juist goed voor je. Want daar schijn je van te groeien als mens.

Je weet steeds beter wat je zoekt

Misschien heb je eerst twee dates die geen groot succes zijn, voor je een spetterende date hebt. Maar juist door afspraakjes die niet voor verliefdheid zorgen, weet je steeds beter wat je zoekt in een jongen.

Dus zet je onzekerheden aan de kant. App die leuke man en plan gewoon je date voor dit weekend. Doei twijfels, hallo gezelligheid.

6 redenen waarom tegelijk verliefd zijn met je beste vriendin super leuk is