Omani McDaniels
Omani McDaniels Reizen 18 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé plekken waar je heen wilt als je jong bent en weinig geld hebt

In je twintiger jaren is het ideaal om te reizen. Grote kans dat je geen grote verplichtingen hebt, zoals een man en kinderen. Je leven draait nog helemaal om jou, daarom is het handig om het er even van te nemen en de wereld te gaan verkennen. En hoe beter dan zo goedkoop mogelijk.

Vietnam

De prijzen in Vietnam zijn voor westerse mensen heel goed te doen. Het eten dat in Vietnam is niet alleen amazing, het is ook nog eens spotgoedkoop. Naast dat alles, is het landschap waanzinnig. Je kijkt je ogen uit met prachtige gebergten, eindeloze rijstvelden en stranden waar je ‘u’ tegen zegt.

Shanghai, China

Datgene wat Shanghai zo goedkoop maakt is het eten. Al dat geweldige, goedkope straateten waar ons kleine kikkerlandje best een voorbeeld aan zou mogen nemen. Ontdek het oude en nieuwe China in de drukke straten van Shanghai. Ook kun je er goedkoop overnachten.

Thailand

Deze verwacht iedereen in zo’n lijstje, maar dat is niet zonder reden. Het is de backpacker hemel. Je kunt super goedkope accommodatie vinden, het eten is lachwekkend goedkoop en smulwaardig en dan hebben we het nog niet eens over het paradijselijke landschap gehad. Hoe mooi je in je hoofd ook denkt dat het is, het is nog vele malen mooier.

Portugal

Voor Europese destinaties is Portugal echt een must. Ontwijk alle toeristen van Spanje en ga lekker naar Portugal. Hemelse stranden en goedkoop eten staan daar op je te wachten. De steden zijn karakteristiek en de ticket ernaartoe vanaf Nederland is echt geen geld.

Guatemala

Een prachtig land om doorheen te reizen en ook nog eens goedkoper dan goedkoop. Voor het vulkanische landschap wil je er alleen al heen. Het is echt een ultieme plek voor backpackers, wegens de belachelijk lage prijzen en de partyscene die daar te vinden is.

Griekenland

Je zou denken dat Griekenland nu niet zo’n handige reisbestemming zou zijn, maar juist door de economische crisis is het een goedkope plek geworden om naartoe te reizen. En het landschap is sowieso een bezoekje waard. Je hebt er waanzinnige stranden, prachtige steden en genoeg feesteilanden om je vakantie onvergetelijk te maken.

Praag, Tsjechië

Deze beeldschone stad is ontdekt door de toeristen, maar dat zie je niet terug in de prijzen. Het blijft een fantastische plek om naartoe te gaan als je geen groot budget hebt. Ondanks dat het niet gigantisch in formaat is, is er zoveel om te bewonderen. Het eten is heerlijk en de mensen zijn vriendelijk. Een vliegticket zal je ook erg meevallen.

LEES OOK: Wanderlust: waarom sommige mensen geboren zijn om te reizen