Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 15 jun 2015
Leestijd: 4 minuten

Hello gorgeous: 7 tekenen dat je klaar bent om te daten

Na een break-up is het vaak niet de beste timing om weer flink aan het daten te slaan. Het gevaar dat je voor een verkeerde man valt, een man uitkiest die niet bij je past en waar je snel klaar mee bent, die is groot. Heel groot. Maar wanneer ben je er dan wel weer klaar voor? Dit zijn dé zeven tekenen:

1. Je denkt niet meer aan je ex

Met stipt op één: je denkt niet meer aan je ex of een andere man. Als je hoofd namelijk nog vol zit van de vorige man in je leven heb je geen tijd en plaats in je hoofd om je op een andere man te focussen. Het is ook niet eerlijk voor hem. Stel je voor dat hij helemaal voor jou gaat en jij stiekem alleen maar aan je ex denkt. Poeh, draai de rollen eens om. Dat zou jij zelf ook verschrikkelijk vinden.

Maar er komt een moment waarop die ex he-le-maal uit je hoofd is verdwenen. Dat er ruimte is voor een andere man, een nieuwe liefde, of in ieder geval een stel fijne dates. En dan kun je los.

2. Je zit lekker in je vel

Opeens merk je dat je weer fluitend op de fiets zit, glimlacht om kleine dingetjes en je het leven weer waardeert. En ook jezelf. Als je in de spiegel kunt kijken en weer blij kunt zijn met jezelf dan weet je dat het goed gaat komen. Als je namelijk nog in de put zit zul je jezelf naar de date slepen in plaats van er met veel zin in heen te gaan. Als je in de put zit dan zul je gaan zeuren over hoé erg het leven wel niet is. Als je je goed voelt zul je een heerlijk gesprek hebben en een fijne avond. Do we need to continu?

3. Je voelt je prima alleen

De dagen dat je alleen maar kon huilen en je zo eenzaam voelde zijn voorbij nu toch? Tenminste dat zouden ze wel moeten zijn. Als je je weer prima alleen voelt betekent het dat je vrede hebt met jezelf. Dat je niet meer alleen in bed wil liggen en je vriendinnetjes bij je moéten slapen omdat je bang bent in het donker en voor leeuwen achter de deur. Een eventuele nieuwe man zit ook niet te wachten op iemand die niet eventjes alleen kan zijn. Je bent een onafhankelijke vrouw, kan alles weer alleen aan. En dát maakt jou ontzettend aantrekkelijk voor hem.

4. Je kijkt geen jankfilms meer met bakken chocola

Die tijd dat je beste vrienden was met The Notebook en je beker Ben & Jerry’s moet voorbij zijn. Je kunt immers niet een man binnenvragen na een date als er tien lege potten Ben & Jerry’s door je huis heen staan, de gebruikte tissues overal liggen, er nog chocoladevlekken op je bank zitten en The Notebook nog steeds op repeat staat. Dan kun je die leuke nieuwe date namelijk gelijk vaarwel zeggen. Heb jij Ben & Jerry en Allie & Noah niet langer nodig? Zeg dan lekker ja op die leuke uitnodiging van die hotshot in de kroeg (als hij tenminste aan je lijstje van punt 7 voldoet).

5. Als je beseft dat een man een plus kan zijn maar dat je hem niet per se nodig hebt

Een man nodig om je happy te voelen? HELL NO. Het leven is echt heel leuk. Of je nou single bent of bezet, in beide gevallen leef jij het. Of dat nou met iemand is of zonder iemand. Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes, geluk en je eigen gevoel. Als je aan iemand gaat hangen vergeet je hoe het is om op je eigen voeten te lopen. En dat is nooit goed.

Besef jij je dat je het alleen helemaal aankan? Maar dat het gewoon gezellig zou zijn als er iemand bij komt? Go for it.

6. Je kijkt weer naar mannen

Ken je dat gevoel? Dat je iedere man in de wereld wel wat aan kan doen? Dat je vindt dat ze allemaal vreselijk zijn? En je ook denkt dat het met iedere man toch wel zo zal aflopen als met je ex? Op een gegeven moment zul je merken dat dat niet meer het geval is. Dat je opeens weer denkt ‘hey die is leuk’. We beloven het je, het gaat echt komen. En zo ja, dan ben je er weer klaar voor.

7. Je bent selectief en gaat niet zomaar met de eerste beste aan de haal

Het kan zijn dat je na een (heftige) break-up ontzettend behoefte hebt aan wraak, aan seks of afleiding. De kans is groot dat jij dan een man aan de haak slaat die totaal geen toegevoegde waarde heeft voor jou. Een man waar je spijt van krijgt. Als je weer klaar bent om de datingmarkt op te gaan dan is selectief zijn juist goed. Je kan niet met iedere man in Nederland daten. Of nja, dat wil je niet. Geloof ons maar. Het is goed als je merkt dat je weer een kritische kijk krijgt op mannen.

Je hebt waarschijnlijk jezelf afgevraagd wat je fijn vindt in een relatie en absoluut nooit meer wil. Je hebt bepaald hoe een eventuele toekomstige relatie eruit moet zien en je wil daar geen concessies meer voor doen. En dat recht heb je. Écht.