Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 12 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Geen kapper meer nodig: Lichter haar door de zon krijg je zó

Wanneer je even geen geld hebt voor de kapper maar toch lichter haar wilt, is dit de perfecte oplossing. Het kost bijna niets, maar toch heb jij zo prachtig lichter haar deze zomer. Heb jij dé highlight trends voor deze zomer al gezien? Je leest het hier.

Het enige wat je nodig hebt? De heerlijk warme zon en de kennis over hoe je het beste te werk kan gaan. Wij vertellen je een paar handige weetjes voor als jij je haar natuurlijk lichter wilt laten worden door de zon:

Ken je haar

Elk haar is anders, zowel qua structuur als kleur. Het is daarom belangrijk dat je goed je haar kent. Dames met blond haar hebben geluk, deze kleur wordt door de zon makkelijk lichter dan donker haar. Als jouw haar donker is met oranje en rode ondertonen zullen deze als eerste door de zon gekleurd worden. Deze kleuren kunnen alleen wel vervagen door teveel blootstelling aan zon. De oplossing hiervoor? Een shampoo die mineralen uit je haar verwijderen. Het klinkt misschien nogal drastisch, maar zo wordt jouw haar mooi, egaal lichter.

Geverfde haren

Als jij jouw haren al geverfd hebt maar ze toch nog wat lichter wilt, let dan goed op. Breng voordat je gaat zonnen een beetje zoutspray aan in je haar. Het zout zorgt ervoor dat jouw haar beter het zonlicht tot zich neemt en dat het zo lichter wordt.

When life gives you lemons

Het is een oude goude, van citroensap in je haar worden je manen lichter. Hoe handig en goedkoop deze truc ook is, wees er ook voorzichtig mee. Citroensap is namelijk heel zuur en dit zuur kan jouw haar verbranden als je te lang in de zon zit. Om dit te voorkomen kan je het beste het citroensap mixen met jouw favoriete conditioner. Kokosolie werkt ook perfect. Zo wordt jouw haar toch lichter maar blijft het tegelijkertijd verzorgd en gehydrateerd.

DIY

Deze twee andere huis-tuin-keuken tips zijn ook heel simpel en handig als je natuurlijk lichter haar wilt. Manier één is om een deel appelciderazijn te vermengen met zes delen water. Breng dit aan op je haar, laat het even intrekken en was het vervolgens uit. Manier twee vraagt alleen maar om een vitamine C tablet. Verpletter deze tot fijn poeder en voeg dit vervolgens toe in een fles waarmee je je haren kan sprayen. De vitamine C heeft eigenlijk dezelfde werking als de mineraal verwijderende shampoo.

Zo zie je maar dat je niet altijd naar de kapper hoeft voor lichter haar in de zomer. Met deze tips hou je lekker extra geld over voor ijsjes. Heel veel ijsjes.