Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 4 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

6 manieren om er achter te komen of hij je wil zoenen

Niets is zo heerlijk als het moment voor de kus. Jullie leunen naar elkaar, je voelt de kriebels in je buik, gedachtes gieren door je hoofd en het gebeurt. Maar wat nu als je het gevoel hebt dat het wel in de lucht hangt, maar er niets gebeurt? Wanneer weet je nu of het menens is of niet? Of hij gewoon niet durft en eigenlijk best wel wil? Of dat het er dus echt aan zit te komen? Wanneer hij de volgende hints weggeeft:

1. Hij maakt oogcontact

Wanneer hij oogcontact met je maakt tijdens een babbeltje en je eigenlijk geen andere kant meer op kan kijken, dan weet je dat je goed zit. Iemand recht in de ogen aankijken is iets wat je niet zomaar doet (zeker niet voor langere tijd) en het zorgt ook meteen voor een gezonde spanning. Krijg je er de kriebels van in je buik? Dat is precies wat hij wil. En zolang jij niet weg durft te kijken kan hij perfect richten (of jij natuurlijk).

2. Hij pakt je hand vast

Lichamelijk contact zegt ook een boel. Sommige mensen zijn handtastelijker dan anderen, maar wanneer hij je eigenlijk nooit aanraakt en ineens je hand pakt, weet je dat het menens is. Ben je in voor een zoen? Laat je hand dan lekker in zijn hand rusten. Zie je het niet zitten? Dan is terugtrekken de betere keuze.

3. Hij maakt complimenten

Flirten zegt natuurlijk van alles over zijn gevoelens naar jou. Echter kan flirten nogal gemakkelijk ontstaan. Wanneer je echter op date bent en je date overduidelijk met je aan het flirten is naarmate de date voortkabbelt, mag je dat absoluut opvatten als een voorspoedig teken.

4. Hij kijkt naar je lippen

Als hij geen oogcontact durft te maken (het is ook eng), dan moet je eens opletten of hij je lippen misschien aan het bekijken is. Stiekem geeft hij hier namelijk onbewust mee weg dat hij ze best eens zou willen raken (of dat je iets tussen je tanden hebt maar laten we van het beste uitgaan).

5. Hij neemt pauzes in jullie conversatie

Pauzes zijn de ideale hint om weg te geven dat er ruimte is voor een kus. Hij stopt met zijn zin, kijkt je aan en lacht. Perfectie. Wees vooral niet bang om zelf ook in te vallen met een zoen, want hij zal het heus niet vervelend vinden (en misschien zelfs nog wel leuker dan wanneer hij de eerste stap moet zetten).

6. Hij bijt even op zijn lip

Jaja, ook mannen bijten wel eens een beetje op hun lip. Niet op de Anastasia Steele manier, maar meer in één keer onopgemerkt op hun onderlip. Ook kan het dat hij af en toe aan zijn lippen zit, wat óók een hint kan zijn. Mensen raken namelijk vaak iets van hun lichaam aan als ze hier door anderen willen worden aangeraakt. Denk aan jezelf omhelzen wanneer je het koud hebt of in je nek kriebelen wanneer je stiekem hoopt op een sensuele kus achter je oor. En onthoud, jij mag ook de move maken. Wees niet bang om het heft in eigen handen te nemen, hij is niet voor niets met je op date.