Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 2 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

5 tips die ervoor zorgen dat jouw wimpers nooit meer instorten en fierce overeind blijven staan

Lange wimpers, wie wil ze nou niet? We doen ons best om altijd de beste mascara te vinden voor onze wimpers voor de mooiste oogopslag. Maar soms als je het zwarte laagje aanbrengt storten je wimpers direct in. Aargh. Je krult je wimpers, brengt het eerste laagje mascara aan en kijkt in de spiegel. Wat een mooie bambi lashes. Als je na vijf minuten nog een blik werpt dan denk je hè? Waar zijn mijn wimpers gebleven? Ze staan weer recht vooruit en weg verleidelijke oogopslag. Gelukkig kun je dit voorkomen.

1. Zorg dat je wimpers droog zijn

Dit klinkt misschien heel gek, maar als je nét uit de douche komt en je brengt direct mascara aan, dan gaat het niet werken. Ook je wimpers zijn nat geworden tijdens het douchen. En ook al hebben ze maar een minuutje of drie nodig om te drogen, het is alsnog belangrijk die drie minuten te pakken. Datzelfde geldt voor je wimpers krullen. Dat werkt niet als je wimpers nog vochtig zijn. Merk je dat de krul er niet in wil komen? Wacht heel even en probeer het dan opnieuw. Nat haar kun je immers ook niet krullen.

2. Vermijd vochtige ruimtes

Breng jij altijd je make-up aan in de badkamer? De badkamer is een vochtige ruimte. Zeker als je net hebt gedoucht. Als je dan je make-up gaat aanbrengen en vooral je mascara, zorgt het vocht ervoor dat je wimpers in elkaar zakken en recht vooruit staan. Denk maar na, als het buiten vochtig is gaat je haar ook slap langs je hoofd hangen. De structuur verandert door het vocht en je mascara pakt minder goed. Heb je geen spiegel in een andere ruimte? Koop een make-up spiegeltje. Mascara aanbrengen in een andere ruimte dan de badkamer doet namelijk echt wonderen voor je wimpers en is daardoor helemaal de moeite waard.

3. Duw met je mascaraborsteltje tegen de roots van je wimpers

Je ziet wel eens van die mascaraborsteltjes die in een mooi boogje gevormd zijn. Dat is niet voor niets. Zet je borsteltje tegen de aanzet van je wimpers en duw ze omhoog. Op deze manier duw je je wimpers al in de goede richting: omhoog.

4. Neem pauze tussen verschillende laagjes

Nog een belangrijk punt. Als je mascara opbrengt en je brengt daarna gelijk een nieuw laagje aan, dan smeer je die mascara eigenlijk alleen maar uit over je wimpers. Het werkt veel beter als je één laagje opbrengt, eventjes wacht en dan weer een nieuw laagje opbrengt. En nee, dan bedoelen we niet, beginnen met het rechteroog, daarna het linkeroog en direct weer terug naar het rechteroog. Nee, wacht even nadat je beide ogen één keer hebt gedaan. Borstel je haren, trek je schoenen aan of pak je tas in. Van die dingen je toch al moet doen. Na een paar minuutjes is je eerste laagje gedroogd, zijn je wimpers nog niet ingestort en als je dan een tweede laagje eroverheen doet pakt het beter en storten je wimpers niet in.

5. Kies eventueel voor een basis

Hoofdredactrice Lotte zweert plechtig bij een wit basislaagje om je wimpers te fixeren. Zonder dit laagje storten haar wimpers eerder in en aangezien Lotte is gezegend met lange lashes, wil je liever niet dat gebeurt, toch? Ook als je wat kortere wimpers hebt, wil je dat ze zolang mogelijk lijken.

Benieuwd naar de wimper routine van Lotte? Bekijk deze in onderstaande video: