Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 17 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

8 x dingen waar alle singles een hekel aan hebben op dating apps

Je bent óf he-le-maal klaar met dating apps en verwijdert per direct al je profielen en apps óf je bent weer enthousiast genoeg om alles te downloaden en nieuwe matches te scoren. Zó herkenbaar, en als je dan weer eens helemaal klaar bent met al die dating apps komt dat ongetwijfeld door deze acht irritante bijkomstigheden.

Vol goede moed creëer je voor de zoveelste keer een profiel en swipe je erop los. Om er vervolgens achter te komen dat je nog steeds in dezelfde datingpool als een paar maanden geleden zit te vissen. Arghh.

Dit vinden we zo vreselijk aan dating apps

Als jij je in de wereld van de dating apps begeeft, zijn deze dingen ongetwijfeld herkenbaar en vind je ze nog irritant ook.

Psst, herken je jezelf hierin? Sla dit artikel dan op met Pinterest.

1. Mensen die hun account niet verifiëren

Tegenwoordig hebben dating apps een aantal handige tools bedacht om er zeker van te zijn dat het aangemaakte profiel echt is. Niet onbelangrijk, deze verificatie komt ook op je profiel te staan wat voor de ander toch een beetje meer zekerheid geeft. Doe je dit niet? Dan geen blauw vinkje voor jou. Neem nou even die kleine moeite joh, die foto’s waarop je een gekke bek moet trekken worden echt niet uitgelekt.

2. Mensen die geen foto’s plaatsen

Zelfs deze mensen zijn er nog steeds. Vage foto’s is nog tot daaraan toe maar géén foto’s kan echt niet. Honderd procent een catfish en zo ga je echt geen matches vinden.

3. Ongevraagde trio’s

Nee, nee en nog eens nee. Als we aangeven op zoek te zijn naar één persoon zoeken we dus geen trio. Daarvoor downloaden we wel andere apps.

4. Je komt altijd dezelfde mensen tegen

Dit is misschien wel het meest vreselijke van alles. Ook als je even een paar maanden onder de radar duikt, kom je vervolgens weer dezelfde groep mensen tegen. Dating apps zijn eigenlijk één grote pool van dezelfde mensen en dat voelt soms erg sad. Je komt dezelfde personen ook nog eens kriskras op alle andere apps tegen.

5. Mensen die matchen maar niet praten

Nog zoiets vervelend: matches die vervolgens nooit meer tegen je praten. Je hebt me toch geliked of niet?!

6. Per ongeluk superlikes uitdelen

Helemaal jouw bedoeling niet want zo wanhopig ben je nou ook weer niet maar omdat bij alle apps het wegklikken en liken van profielen nét even anders werkt, geef jij regelmatig superlikes. Was helemaal jouw bedoeling niet, wel heel irritant. De oplossing? Zet in je profiel dat je per ongeluk superlikes geeft. Meteen gespreksstof voor de ander.

7. Matches met een grote bek

Ook hier hebben we allemaal een hekel aan: matches die een grote bek hebben. Hoe het ze toch lukt is ons een raadsel maar nog steeds komen de meest foute én brutale openingszinnen voorbij. Opbokken hoor.

8. Betaalde features

Als je geen abonnement neemt (wat ook nog eens erg prijzig is) zie je niet wie jou liket of kan je het gesprek na enkele zinnen niet meer lezen. Wie had ooit gedacht dat het vinden van de ware zo’n duur grapje was.