Rosa Tettero
Rosa Tettero Love & Seks 28 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

De 5 complimenten waar wij vrouwen heel gelukkig van worden

Complimenten van een man worden door ons niet altijd even gewaardeerd. Zeker niet als het een ‘wat een lekkere kont’- opmerking betreft. Mannen begrijpen die vrouwelijke manier van denken niet altijd. Elke vrouw zal vast de situatie herkennen van een poging tot een compliment van een man die totaal op de verkeerde manier uitpakt. Vrouwen zijn kieskeurig wat complimenten betreft en het is niet gauw goed. Maar, als we deze vijf complimenten horen, dan smelt ons hart. Wij vrouwen willen ons de meest capabele, aantrekkelijke vrouw van de omgeving voelen. En dat kan de man ons laten voelen door complimenten te geven. De juiste complimenten. Daardoor voelen we ons zelfverzekerd. Maar niet álle complimenten worden door ons gewaardeerd.

Vooral van de volgende complimenten worden we verlegen en zal ons hart laten smelten (misschien ook een tip voor de mannen):

1. ‘De manier hoe je *handeling* is, is te schattig voor woorden’

Wanneer een man liefdevol bewondering toont voor een bepaalde handeling, is dat een kostbare manier om te laten zien dat hij aandacht voor je heeft. We vinden het heerlijk als hij iets opmerkt waarvan je je niet bewust bent. ‘De manier waarop je aan je neus friemelt als je lacht is zó schattig’ klinkt al wat liever en subtieler dan ‘je hebt de lekkerste kont die ik ooit heb gezien’.

2. ‘Mag ik je vragen om je mening? Je hebt er zo’n goede kijk op.’

Toch heel fijn als een man laat blijken dat hij je slim vindt en dat je mening ertoe doet. Je krijgt er namelijk het gevoel van dat jouw kijk op bepaalde zaken hem intellectueel goed doet. De vrouw kijkt zeker weten verder wanneer om haar mening wordt gevraagd. Je zal de man in kwestie sneller waarderen.

3. ‘Ik voel me zo op mijn gemak bij jou, ik kan helemaal mezelf zijn’

Wanneer een man zich kwetsbaar opstelt dan wint hij honderd punten. Semi-terughoudende kwetsbaarheid is nog meer vertederend en geeft je het gevoel alsof hij echt een zwak heeft voor jou. Het geldt voor zowel relaties als vriendschappen: toegeven dat je open kan zijn bij degene maakt dat de andere persoon bereid is om iets terug te doen en en zich veilig zal voelen in je omgeving. Dat is nu net wat wij vrouwen graag willen.

4. ‘Je smaakt geweldig’

En daarmee bedoelen we eh.. je weet wel, daar beneden. Hij zegt niet dat hij het in het algemeen lekker vindt, maar jou in het bijzonder. De meeste vrouwen weten niet zo goed het eruit moet zien, moet smaken of ruiken. Een verbale aanmoediging helpt dan zeker. Hoe fijn is het dat een man je complimenten geeft tijdens het vrijen als je je onzeker of verlegen voelt? Dankzij dit compliment kun je je helemaal laten gaan en word je een beest in bed.

5. ‘Elke man staart naar je’

Egoboost nummer één. Vrouwen willen aanbeden worden. Ook door mannen waar je geen relatie mee hebt. Je wilt je gewoon sexyer voelen dan Beyoncé en wat is er heerlijker dan jaloerse mannen? Je voelt je een echte bombshell als je over straat paradeert met je liefde en hij in je oor fluistert: ‘Elke man is je aan het checken’. Het moment is helemaal perfect wanneer hij een arm om je heen slaat en een dikke zoen geeft.

De man laat niet alleen zien hoe sexy je bent, maar ook dat hij jou helemaal voor zichzelf wil. En dat is toch wel een heel prettig gevoel, een man die honderd procent voor jou gaat en trots is op concurrentie. Want hij weet dat jij daar niets mee doet.

Complimenten zijn pas complimenten als ze uniek zijn, als ze op jou persoonlijk slaan. Het doet er niet toe hoe zelfverzekerd je bent, een compliment waarderen wij vrouwen altijd. Speciaal van de man waarmee we een relatie hebben.

Geef zelf ook een compliment

Een compliment krijgen kan je dag echt helemaal goed maken. Maar ook een compliment geven kan voor een glimlach van oor tot oor zorgen. Hoe leuk is het daarom om je beste vriendin, moeder of lover te verrassen met een lief kaartje.

Wil je iemand in je omgeving verrassen met een kaartje met een complimentje erop? Check dan even Kaartje2go.nl. Hier kun je zelf je kaart ontwerpen. En als je op werkdagen voor 20.00 uur ‘s avonds bestelt, dan gaat de kaart dezelfde dag nog op de post. Je bent daarom nog prima op tijd voor Complimentendag op 1 maart.