Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Wat te doen als je vriendin ineens van de radar is door een nieuwe lover

Vroeger – vroegah – stond je ieder weekend wel met je goede vriendin in de kroeg of club. Sterker nog, jullie deden alles samen, van eten tot familiebezoekjes. Maar nu heeft ze een nieuwe lover en is ze compleet van de radar verdwenen. Enerzijds logisch. Maar anderzijds ook gewoon heel stom.
Je gunt je vriendin natuurlijk alle liefde van de wereld. En je bent oprecht heel blij dat ze haar wederhelft heeft gevonden, een good guy dit keer. Maar toch erger je je een tikkie aan het feit dat je haar nu drastisch minder ziet. Sterker nog, het lijkt wel of ze je in de steek heeft gelaten voor haar vriend.

Het voelt misschien of je je vriendin bent kwijtgeraakt. En dat is ook een beetje zo. Van alles samen doen, doet zij nu alles met haar nieuwe liefde. Terwijl jij haar aanwezigheid moet missen.

Wat kun je doen als je vriendin al haar aandacht besteedt aan haar nieuwe liefde?

Wat kun je doen? Je kunt wachten tot de liefde iets minder pril is en je vriendin weer op aarde landt. Maar de kans is groot dat je in de tussentijd misschien explodeert, omdat je alle emoties hebt opgekropt.

Je kunt meteen uit je slof schieten en roepen hoe oneerlijk de situatie is. Dat je vriendjes nooit voor je vriendinnen mag laten gaan. Dat dat jullie pact was. Maar dan zal ze zich waarschijnlijk schuldig voelen en uiteindelijk boos op je worden.

Of je kunt er een goed gesprek over hebben. Dat is wel de meest volwassen optie om te kiezen.

Het ‘waarom zie ik je nooit meer’-gesprek

Kies er niet voor om je ongenoegen via WhatsApp te uiten, maar doe dit echt face-to-face. En doe het ook niet als je met je hele girlsquad op stap bent. App gewoon dat je even met haar wil praten en spreek iets af met z’n tweeën.

Schrijf misschien van tevoren even op een briefje wat je kwijt wil. Dat briefje hoef je niet voor je neus te hebben liggen tijdens het ‘waarom zie ik je nooit meer’-gesprek, maar het is wel handig om voor jezelf op orde te hebben wat je wil zeggen.

Zeg eerst hoe leuk je het voor haar vindt en zeg voorzichtig dat ze veel tijd met haar nieuwe lover doorbrengt. En zeg als laatst hoe je je daarbij voelt.

Ze is niet voor niets je BFF

Je kunt natuurlijk niet van je vriendin verwachten dat ze haar lover dumpt of iets in die trant. Dus hou er rekening mee dat het niet meer zo zal zijn als toen ze single was.

Toch is het altijd fijn om je gevoelens uit te spreken. Als het goed is zal je vriendschap sterker worden. En dat is uiteindelijk wat telt.