Emma Toussain
Emma Toussain Mode 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De ‘dad cap’ is weer helemaal hot en zo draag jij ‘m

Met dit herfstige aprilweer (ja, het klinkt wat gek) heeft het bijna geen zin om ‘s ochtends je haar te doen. Eén stap buiten de deur en de wind en regen zorgen nog voor die finishing touch die je net níet nodig had. Je kunt natuurlijk een paraplu gebruiken óf je capuchon opdoen, maar er is gelukkig en veel stijlvollere oplossing en dat is natuurlijk hartstikke welkom. De ‘dad cap’ of baseball cap is weer helemaal terug van weggeweest en dat is nu wel zo handig.

De dad cap

Ook als het niet regent is zo’n petje errrrug welkom, want het verbergt eventuele vette lokken én zo’n klep beschermt je ook nog eens tegen de zon. Daarnaast maken extra accessoires je outfit af en daar zijn we groot fan van. Je kunt zo’n petje aanschaffen in allerlei kleuren en je kunt het zo prijzig maken als je zelf wilt.

Waar komt de naam ‘dad cap’ vandaan? De naam zegt het eigenlijk al, maar deze petjes waren vroeger voornamelijk veel te zien bij.. vaders. Op vakantie, tijdens een wandeling of naar een sportwedstrijd werd zo’n petje regelmatig uit de kast gehaald. Zo’n pet was voornamelijk functioneel want door de ronde klep schijnt de zon niet in de ogen. De pet is niet het enige accessoire wat we van de vaders ‘stelen’, want ook de sandalen kunnen we niet laten liggen.

Inspiratie

Ben jij geïnteresseerd in zo’n ‘dad cap’ voor aankomende lente? We zetten wat #inspo voor je op een rijtje. Over een tijdje heb jij gegarandeerd een aantal van deze exemplaren in je kast liggen.

Deze 8 fouten maakt bijna iedereen tijdens het scheren