Emma Toussain
Emma Toussain Haar 13 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Trendalert: de haarband maakt deze herfst een grote comeback

Alle Blair Waldorfjes verzamelen; de haarband wordt hét it-accessoire deze herfst. Dit item bestaat natuurlijk al jaren en wordt vaak teruggezien in verschillende leeftijdscategorieën en bij bepaalde kledingstijlen, dus het niet niet geheel nieuw. Een haarband wordt soms gezien als kinderlijk of wat tuttig, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het is namelijk weer helemaal in – dat is te zien aan de hoeveelheid fashionista’s die de haarband uit de kast trokken om te dragen op verschillende Fashion Weeks all over the world.

We gaan je laten zien hoe je de haarband draagt à la 2022.

De haarband is hét trending item van deze herfst

Het is oktober en dat betekent dat we ons nu toch echt mogen (en moeten) overgeven aan de hersft. Je merkt het al aan het weer.. het wordt kouder, het gaat harder waaien en ook regent het steeds vaker. Niet heel erg prettig, toch zijn er wel heel wat fijne dingen aan deze seizoensverandering. Zo kan je weer lekker gaan spelen met laagjes (kom maar door met die kledingcombinaties!) en kan je ongegeneerd films kijken onder een deken op de bank. Omdat we in de herfst zo veel kunnen doen met onze kleding is het extra leuk om nieuwe trends uit te proberen.

De haarband is er zo een – een modieus item wat we nu heel erg vaak terugzien komen. Oké, ‘t valt niet helemaal onder de categorie kleding, maar het is wel een accessoire die je outfit net dat beetje extra kan geven. Het is ook nog eens handig, want als het hard waait blijft al dat haar ook nog eens uit je gezicht. Win-win!

Inspiratie voor jou

Bella Hadid droeg een simpele zwarte haarband tijdens Paris Fashion Week.

bella hadid haarband
(Photo by Marc Piasecki/GC Images)

Afgelopen week was het Paris Fashion Week en TikTokker Emma Brooks droeg ook een zwarte variant, maar dan met wat versiering erop.

haarband emma brooks
(Photo by Christian Vierig/Getty Images For Roger Vivier)

Blogger Chrishelle Lim was aanwezig bij de Dior-show en draagt uiteraard een haarband van Dior.

haarband
(Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)

Vet haar maar geen zin (of tijd) om het te wassen? Met deze haarstijlen stel jij die wasbeurt nog een dagje uit.

OMG: Gaan we de echte Blair Waldorf terugzien in de Gossip Girl-reboot?