Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty en Style 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze onverwachtse kleur wordt dé manicure trend van deze herfst

Terwijl we nog even éxtra hard genieten van het zomerse weer deze week (waarvan we stiekem hopen dat het nog even aanhoudt), begint de herfst langzaam ook om de hoek te kijken. Het nieuwe seizoen brengt een beautytrend met zich mee die we nog niet aan hadden zien komen, maar waar we inmiddels helemaal fan van zijn.

Weer eens wat anders dan bordeauxrood in het najaar.

Kunstwerkjes op je nagels

Deze zomer is één ding meer dan duidelijk geworden: nagels mogen opvallen. We zijn niet langer beperkt tot de traditionele French manicure of de klassieke rode lak. Nagels (zowel op je handen als je voeten) kunnen nu worden omgetoverd tot uitgebreide, gedetailleerde kunstwerkjes. Inhouden is niet langer nodig. Zowel qua kleur als vorm kunnen nagels nu echt knallen, en als beauty-liefhebbers juichen we dat alleen maar toe.

Maar dit najaar staat er een nieuwe wending voor de deur. Eentje die juist een andere kant op gaat en opnieuw laat zien dat mode en beauty altijd contrasterende trends omarmen. De manicure trend voor dit najaar wordt namelijk gedomineerd door een kleur die je misschien niet had verwacht:

Chocolate manicure

Hoewel het in de winter gebruikelijk is om donkerdere, meer winterse kleuren te dragen, zoals donkerblauw, donkergroen, grijs en zelfs zwart, was er één kleur die vaak werd vermeden: bruin. Bruin riep bij velen saaie en viezige associaties op. Maar daar komt verandering in.

Bruin was, naast rood en grijs, een van de meest opvallende kleuren tijdens de fashion weeks van FW23. Deze kleur, die we een paar jaar uit het oog verloren waren, zal dit najaar weer volop in de schijnwerpers staan. Want eerlijk is eerlijk, er is bijna geen kleur die meer knusse herfstvibes uitstraalt dan chocoladebruin. Om je vingers bij af te likken…

Zo combineer je chocolate nails met je outfits

Maak je geen zorgen als je denkt dat chocoladebruin lastig te combineren is. Deze onverwachte kleur is juist enorm veelzijdig. Je kunt de chocolate manicure met felle kleuren zoals paars, groen, oranje of rood voor een gedurfde look. Wil je liever iets subtielers? Ga dan voor een natuurlijke, monochrome uitstraling met warme, roestige tinten bruin. Chocoladebruin biedt eindeloze mogelijkheden, of je nu een statement wilt maken of een meer ingetogen look verkiest.