Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Relaties 1 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze toxic datingtrends van Gen Z laten we lekker achter in 2022

Het was een bewogen jaar, ook in de dating scene. Er kwamen behoorlijk wat datingtrends voorbij en die waren niet allemaal even gezond voor je mentale welzijn. Wij zetten de toxic datingtrends op een rij die we liever achterlaten in 2022.

Bye hoofdpijn!

Deze toxic datingtrends van Gen Z laten we achter in 2022

Zullen we hier gewoon lekker mee stoppen?

Villain Era

Als je weleens op TikTok zit, dan heb je de term ‘Villain Era’ vast al eens voorbij zien komen. Dit houdt in dat je voor jezelf kiest en er geen problemen mee hebt om de bad guy te zijn. Nu is het kiezen voor jezelf onwijs belangrijk, maar de gevoelens van anderen ook. Dus die onnodige hardheid die om de term Villain Era heen hangt laten we lekker achter.

Masterminding

Als je de trend op TikTok gezien hebt, dan weet je waar we het over hebben. In eerste instantie is het heel grappig om te horen hoe ver vrouwen zijn gegaan met het uitdenken van een plan. Masterminding betekent namelijk het opzetten van een doordacht plan om iemand verliefd op je te laten worden, maar als we dit helemaal strippen is het natuurlijk gewoon manipulatie.

@lyssielooloo

wattpad story fr

♬ Mastermind – Taylor Swift

Hesisating

Sinds COVIOD-19 uitbrak zijn we allemaal iets meer in ons schulp gekropen. Nu die ellende (grotendeels) achter de rug is, is het weer tijd om onze vleugels uit te slaan. Maar veel contact met andere mensen en ons kwetsbaar opstellen vinden we sindsdien maar eng, Het gevolg? Hesidating. Als terughoudende mensen zich blootgeven en beginnen te daten, vertonen ze toxic gedrag zoals ghosting wanneer de relatie intiemer wordt.

Love bombing

Love bombing is de benaming voor overdreven ‘liefdevol’ gedrag als een manipulatietechniek. Voorbeelden van dit gedrag zijn het overspoelen van de partner met complimenten, cadeautjes en/of (valse) beloftes. Het doel van de love bomber is om op deze manier de controle te krijgen over de emoties en acties van zijn of haar partner.

Als we dit allemaal in 2022 kunnen laten zou dat top zijn.