Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 7 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

12 situaties die je sowieso herkent als je ongesteld bent

Één keer per maand is het weer zover; je bent ongesteld. Hierdoor zit je niet lekker in je vel, heb je enorm veel last van krampen en dan hebben we het nog niet gehad over het bloedverlies. Ongesteld zijn is zeker geen pretje en er komt super veel bij kijken. Er zijn een aantal dingen die iedere vrouw wel zal herkennen die ze meemaakt tijdens haar menstruatie, waardoor we er toch niet helemaal alleen voor staan.

It’s no fun.

Dit zijn 12 dingen die we allemaal herkennen als we ongesteld zijn

Elke (oké, bijna) vrouw is ongesteld, maar toch ervaren we het allemaal anders. De één heeft er totaal geen last van en de ander ligt elke maand met een kruikje op de bank omdat de pijn niet te verdragen is. Toch zijn er wel een paar dingen die we (bijna) allemaal doen als we ongesteld zijn.

1. Elke maand vraag je je weer af waarom je geen man bent

Het leven van een man is zóó veel makkelijker dan die van een vrouw. Wij worden ongesteld, moeten een kind baren en noem maar op. Een man heeft hier allemaal geen last van. Het leven is oneerlijk..

2. Black is your happy colour

Zwarte kleding dragen is gewoon super chill als je ongesteld bent. Het geeft een beetje je mood weer en als je dan toch doorlekt (wat we allemaal niet hopen natuurlijk) valt het in ieder geval een stuk minder op.

3. Je neemt je tas mee naar de wc

Het is natuurlijk mega akward als iemand ons ziet lopen met een maandverband of tampon in onze hand. Daarom nemen we echt ALTIJD onze tas mee naar het toilet. Toch ben ik bang dat mensen al weten hoe laat het is, als iemand een tas meeneemt naar de wc.. of niet?

4. Als iemand aan je vraagt of je ongesteld bent, word je nog chagarijniger

So annoying. We weten allemaal dat we niet op ons vrolijkst zijn in deze dagen van de maand, maar dat is ook helemaal niet gek. De hormonen gieren door ons lijf en dat werkt niet altijd mee, maar we doen ons best. Wees dus een beetje lief voor ons in deze moeilijke dagen.

5. Je vraagt aan je BFF of ze jouw achterkant wilt checken

Je bent al te lang niet meer naar de wc geweest om je maandverband te verschonen, dus krijg je een beeetje stress of je misschien bent doorgelekt. Daar is je BFF natuurlijk voor. Je vraagt of ze voor de zekerheid even je achterkant wilt checken op ongemakjes. We kennen geen schaamte!

6. De prijs voor een pakje maandverband is ongelofelijk duur

Als we ongesteld zijn kunnen we er niet omheen en moeten we toch echt weer een pakje maandverband kopen. Alleen die prijzen… het is zó ongeloofelijk duur. Wie heeft dat bedacht?! Wij hebben hier toch niet om gevraagd?

7. Je hebt altijd paracetamol of aleve feminax mee

De krampen die je soms krijgt door de menstruatie is onverdragelijk. Daarom neem jij altijd als je je huis uitgaat een pakje paracetamol (of nog beter Aleve Feminax, lifesaver) mee tegen die verschrikkelijke buikpijn.

8. Het liefst lig je de hele dag in bed

Als we ongesteld zijn, willen we het liefst zo min mogelijk doen en de hele dag in bed blijven liggen. En dan liggen we vaak ook nog in de foetushouding, omdat die krampen zo vervelend zijn. Oh ja, en niet te vergeten: een kruik bij je buik!

9. We dragen dubbel ondergoed

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan een hoop ellende besparen (vooral aan het begin van je menstruatie). Als je dubbel ondergoed draagt, verkleint dit in ieder geval de kans op doorlekken.

10. Je bent niet zo lief tegen je lover

We zeiden het net al, maar als we ongesteld zijn hebben we flink last van onze hormonen. En niet alleen wij, maar ook onze liefjes hebben dan een zware tijd. Als ze ons gewoon verwennen met knuffels, chocola en een kopje thee zijn wij helemaal blij. Make notes, boys!

11. Als je een dag over tijd bent, denk je meteen dat je zwanger bent

Oh no! We raken vaak een klein beetje in paniek als we een dag over tijd zijn, vooral als we altijd precies op dezelfde dag ongesteld worden. En als we die maand ook nog een keer zijn vergeten de pil te slikken, is het helemaal mis..

12. We willen vrij als we ongesteld zijn

Steeds vaker hoor je dat andere landen een regeling hebben voor vrouwen dat wanneer ze ongesteld zijn, ze vrij krijgen van hun werk. WOW! In deze landen krijg je namelijk al vrij tijdens je menstruatie. Uhm, dat wordt snel verhuizen. Hopelijk komen ze binnenkort ook in Nederland met dit geweldige idee, want vaak gaan we met veel moeite naar ons werk als we ongesteld zijn. Kunnen we ergens een petitie tekenen?!

Heb je meer zin in seks tijdens je menstruatie? Dit is waarom