Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Lifestyle 18 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

7 opvallende feitjes over Tinder die jij waarschijnlijk nog niet weet

Tinder werd bedacht op een universiteitscampus in 2012 en is ‘s werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Veel mensen zien Tinder als een soort ‘vleeskeurings’-app. Terwijl dit lang niet altijd zo is. Tinder is een plek om mensen te ontmoeten uit een stad voordat je er heen bent verhuisd, te daten met iemand waar je misschien wel een relatie mee krijgt en ja…ook nog een plek om te swipen als je op zoek bent naar een slaapplek voor een nacht.

Waarschijnlijk weet je al veel over de app die je misschien zelf wel dagelijks gebruikt, maar we benoemen ook een aantal feitjes die je waarschijnlijk nog niet weet.

Tinder

Beautify was op uitnodiging op de Disco Dunch van Tinder. Ja, de naam zegt het al: een lunch waarbij de handen de lucht in mogen. Als je een beetje bekend bent bij die Bar Bistro Bravour in hartje Amsterdam, ken je het Disco Dutch-fenomeen wel dat ontstond tijdens de pandemie. Naast dat er veel eten en drankjes worden geserveerd, is er een dj die lekkere discoplaatjes komt draaien. Naast het feesten zijn er ook echt nog wel serieuze dingen besproken. Zo vertelde Ben Puygrenier, hoofd van de Nederlandse HQ van Tinder, een aantal interessante feitjes over Tinder die ook jij misschien nog niet wist.

1. Daten

Ben jij deze week op date geweest met iemand die je ontmoet hebt op Tinder? Je bent niet de enige, via Tinder gaan namelijk 1,5 miljoen mensen per week op date.

2. Lekker aan het swipen?

Ook daarin ben je niet alleen: in totaal zijn er op Tinder namelijk 70+ miljard matches.

3. Geen plannen voor het avondeten? Op kantoor kan je nu nog een afspraak maken

Tinder heeft namelijk een desktop-mode. Je kan dus op je laptop ook swipen en dat ook nog onopgemerkt. Als je op kantoor of een andere openbare ruimte bent en iemand komt ineens jou kant opgelopen, kan je op het koffer-symbool klikken. Je scherm verandert dan in een vergaderruimte. Hoe handig!

4. Hot Takes

Wil je eerst chatten voordat je met iemand matcht? Dat is ook mogelijk. Je wordt dan gekoppeld aan iemand met dezelfde mening en interesses en kan dan eerst kijken of er een klik is voordat je matcht. Tinder wil zeker van zijn vleeskeurings-imago af.

5. Digitaal reizen met je Tinder-paspoort

Ga je morgen richting Curaçao? Dan kan je vandaag nog een date regelen voor als je aankomt op je bestemming. Met de paspoort-functie kun je swipen, chatten en matchen waar je maar wilt vanuit welk land je ook wilt.

6. Je collega’s en exen wil je liever niet tegenkomen op Tinder, toch?

Tinder heeft een functie waarmee je contacten kan blokkeren. In je instellingen kan je aangeven welke contacten je liever niet op Tinder wil tegenkomen…

7. Veilig voor iedereen

Als je als LGTBQ+-lid aan het reizen bent of de paspoort-functie gebruikt in een land waar jouw community bestraft kan worden, krijg je van Tinder een melding. Deze melding is een waarschuwing en zij krijgen de keuze om hun profiel niet gezien te laten worden in dat bepaalde land. Het is natuurlijk vreselijk dat deze functie überhaupt moet bestaan, maar veiligheid gaat voorop.

Wij blijven in ieder geval lekker swipen, jij ook?

Swipen met succes? Deze sterrenbeelden hebben het meeste geluk op Tinder