Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Leuk om te weten: déze 8 geheimen over Disneyland wist je niet

Disneyland is de droom van ieder kind (en ons). Sterker nog, de 12 parken wereldwijd(!) krijgen meer dan honderdmiljoen bezoekers per jaar. En geef ze eens ongelijk, het park is leuk en magisch. Da’s nog niet alles, want déze 8 geheimen over het park wist je waarschijnlijk niet.

Van een geheime cocktailbar tot een geparfumeerde straat in elk park.

Geheimen Disneyland

Als er één park is waar je moet zijn geweest in je leven, is het wel Disneyland. Het dichtstbijzijnde park voor ons dutchies is Disneyland Parijs met twee pretparken, waar je ook nog eens kan overnachten.

Als je nog geen weekend Disneyland op de planning hebt, dan heb je het wel na het lezen van de volgende geheimen.

1. De Amerikaanse vlag in Disneyland is nep

Alle Amerikaanse vlaggen op Main Street zijn nep. De vlaggen in Disneyland missen een onderdeel (zoals een ster of streep), zodat ze permanent kunnen blijven hangen en ze bij bepaalde gelegenheden niet halfstok moeten hangen etc.

2. De kastelen zijn een optische illusie

De kastelen in Disneyland zijn misschien wel het mooiste van het park. En wat lijken ze groot! Met de nadruk op lijken. Er is namelijk gebruik gemaakt van een trucje om de kastelen groter te laten lijken. De “stenen” worden smaller naar boven toe.

3. Geheime wachttijden

Niets zo vervelend als een lange wachttijd als je een attractie in wil. Wat blijkt? In Disneyland gelden geheime wachttijden. Als je op een bordje ziet staan dat de wachtrij zo’n 13 minuten duurt, is er eigenlijk geen wachttijd. Verwarrend.

4. Je kan Tinkerbell wakker maken

Zin in een geheime experience? Je kan Tinkerbell wakker maken als je een van de eerste bezoekers bent van het park. Vraag in Tinkerbell’s Treasures shop of ze Tinkerbell wakker kunnen maken, en ze zullen een kleine ceremonie houden.

5. Alle planten in Tomorrowland zijn eetbaar

Tomorrowland is een themagebied van Disneyland Park Anaheim, Magic Kingdom, Hong Kong Disneyland, Tokyo Disneyland en Shanghai Disneyland en draait om – jawel – de toekomst. In Parijs heeft Tomorrowland een andere naam.

De geruchten gaan dat alle planten in Tomorrowland eetbaar zijn. Walt Disney zou hiervoor hebben gekozen om de futuristische wereld nog beter tentoon te stellen. Durf jij het te proberen?

Disney fan? Dit zijn de 10 beste Disney live action remakes volgens IMDb

6. Alle geur is nep

De geur van vers gebakken brood of zout water als je een ritje maakt in de Pirates of the Carribbean: het is allemaal nep. Alle geuren worden verspreid via ventilatie.

7. En de schreeuwgeluiden ook

De schreeuwgeluiden die je hoort in de beruchte Twilight Zone Tower of Terror zijn niet van mensen die het ritje doen. De geluiden zijn vooraf opgenomen en hoor je door de speakers.

8. Er bestaat een geheime club

Echte Disney-fans weten dit al, maar er bestaat een geheime club, Club 33, waar je alleen als lid mag komen eten. Enne, je wordt niet zomaar lid. Er is een hele lange wachtlijst. Het is het wel waard, want het is de enige plek waar alcohol wordt verkocht in Disneyland.

Disney fan? Dit zijn de 10 beste Disney live action remakes volgens IMDb