Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 13 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoevaak je nou écht moet sporten om het verschil te zien in de spiegel

Soms lijkt het al een hele opgave om jezelf één keer per week naar de sportschool te slepen. Maar je vraagt je dan toch af of dat wel nut heeft. Hoevaak moet je nou écht sporten om resultaten te merken en te zien? Is het echt nodig om iedere dag in de gym te vertoeven? Wij hebben het antwoord voor je.
Om antwoord te geven op de vraag hoe vaak het belangrijk is om te gaan sporten, zul je jezelf eerste een andere vraag moeten stellen. En dat is: wat wil je bereiken met je sporty spice acties? Wil je afvallen? Wil je een blokjesbuik? Of wil je gewoonweg niet meer hijgend de trap opklimmen in je huis?

Conditie verbeteren

Wil je je conditie verbeteren? Zodat je naar de trein kunt sprinten en je een trap kunt beklimmen zonder dat je daarna een hijgend hert bent? Dan is het aan te raden om minimaal twee keer per week te sporten.

Probeer niet twee dagen achter elkaar te sporten, want ook rust en herstel zijn belangrijk als je je conditie wilt verbeteren. Ook belangrijk: blijf jezelf uitdagen. Ren steeds eens stukje verder of kies een zwaarder klasje in de sportschool (body attack is écht een conditionele uitdaging). Anders gaat je conditie helaas alsnog niet vooruit.

Afvallen

Als je wilt afvallen is het slim om minimaal twee keer per week te sporten. Maar je zult vanaf de derde keer per week pas écht resultaten gaan zien. Al is het ook een beetje afhankelijk van hoeveel je sportte voordat je begon met je afvalrace. Sportte je al fanatiek, dan is het slim om te kijken naar wát je eigenlijk doet. Wissel regelmatig van workout, zodat je jezelf blijft uitdagen.

Als je veel aan cardiotraining doet, is het slim om ook aan krachttraining te gaan doen. Je spieren gaan dan namelijk meer energie gebruiken en dat betekent dat je afvalt.

Wat wel erg belangrijk is als je wilt afvallen, is dat je oplet wat je eet. Als je drie keer per dag sport, maar je bent verslaafd aan McDonalds, dan zul je niet zo heel snel resultaat zien.

Spieren kweken

Als je spiermassa wilt opbouwen om bijvoorbeeld zichtbare abs te krijgen, dan is het verstandig om drie keer per week krachtoefeningen te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld iedere keer een andere spiergroep trainen, zodat je wel voldoende rustmomenten pakt.

Ook als je zichtbare spieren wilt is het slim om te letten op je eetpatroon. Want het is en blijft een combi.