Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Dankzij deze 6 oefeningen zijn die kipfilets onder je bovenarmen zó verdwenen

Beetje bij beetje komt de zomer er weer aan. Voor veel mensen hét moment om hun sportschema weer op te pakken zodat ze bikini body ready op het strand kunnen verschijnen. Natuurlijk moet je dat niet doen voor anderen, alleen als je er zelf lekkerder door in je vel gaat zitten want je bent mooi zoals je bent.

Wil jij toch af van die kipfiletjes onder je bovenarmen? Dan gaan deze zes (relatief simpele) oefeningen je daarbij helpen.

1. Tricep dip

Deze oefening kan je makkelijk thuis of in het park op een bankje doen. Zet je handen stevig op de bank achter je. Strek je benen vooruit en duw jezelf omhoog met je armen. Op deze video zie je duidelijk hoe de oefening uitgevoerd moet worden.

2. Push up

Deze oefening kennen we allemaal wel, en hij werkt alleen als hij goed wordt uitgevoerd. Dat wil zeggen: geen holle of bolle rug. Je rug moet kaarsrecht zijn om een push up goed uit te voeren. Als het te zwaar is kun je de oefening ook uitvoeren op je knieën.

Getty Images Getty Images

3. Planken

Deze oefening is niet alleen goed voor je romp, je traint er ook je armen mee. Vooral als je de oefening uitvoert op je onderarmen. Daardoor komt alle spanning op je biceps te staan.

4. Cobra

Deze simpele oefening is zo gepiept. Leg een matje op de grond en ga op je buik liggen. Druk jezelf omhoog zodat je een holle reeg krijgt. Hou dit een aantal seconden vast en laat jezelf langzaam weer op de mat vallen.

yoga
Female yoga beginner doing bhujangasana cobra pose on mat in loft apartment. Pexels

5. Triceps extension

Ga een beetje voorovergebogen staan en hou in beide handen gewichten vast (niet te zwaar). Strek je armen uit en trek ze langzaam weer in. Herhaal deze oefening in drie setjes van tien per kant.

6. Cirkelen

Strek je armen uit naar de zijkant en houd in beide handen een gewicht vast. Cirkel tien rondjes met je armen naar voren en cirkel daarna tien rondjes met je armen naar achter. Simpel as that.

Zoek op Marktplaats maar vast naar een drumstel. Hallo gespierd lichaam.

Beste workout ooit: Drum er op los en verbrand bijna duizend calorieën in nog geen uur