Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je een man die je aan het lijntje houdt beter kunt laten gaan ook al is het zo moeilijk

Soms voel je je het gelukkigste meisje op de wereld. Als je bij hem bent, als hij je een berichtje stuurt. Maar dan volgt er stilte en ben je de meest onzekere persoon op aarde. Je weet dat hij niet goed voor je is, maar toch is het zo moeilijk om hem te laten gaan. Hij gaat nooit écht voor je. Hij strooit met broodkruimels zodat je achter hem aan blijft lopen. Hongerig naar meer. Maar hij zal je nooit de hele maaltijd geven. Slechts voorproefjes.

Stop met het volgen van de broodkruimels. Want hoeveel hoop hij je ook geeft en hoe graag je ook wilt, het zal nooit leiden naar echte geborgenheid.

Zodra hij ruikt dat je hem wilt laten gaan, strooit hij weer hoop

Het is alsof hij een zesde zintuig heeft. Een zintuig dat hem vertelt wanneer jij er over denkt om verder gaan met je leven. Want elke keer dat je er he-le-maal klaar mee bent, dan is hij daar opeens weer.

Dan doet hij weer lief. Neemt hij je in zijn armen. Zegt hij dat hij je zo heeft gemist. En ook al weet je dat hij niet goed voor je is, voor even voelt het zo goed om zijn aandacht te krijgen.

Zodra hij denkt dat jij genoeg van hem hebt, strooit hij weer wat kruimels, wat hoop. En voor je het weet zit je weer gevangen in zijn web. Maar wat het echt is: een vicieuze cirkel, die alleen jij kunt doorbreken.

Hij geeft je valse hoop

Hij heeft misschien wel eens gezegd dat het niets gaat worden. Maar waarom blijft hij dan moeite doen, vraag je je af. Waarom stuurt hij je dan soms uit het niets een lief berichtje? Waarom blijft hij vragen hoe het met je gaat? Als hij je niet leuk genoeg vindt, of geen zin heeft in een relatie, waarom blijft hij dan zo flirten? Waarom laat hij je niet gaan?

Alles wat hij je geeft is valse hoop. Alleen maar om je achter de hand te hebben als hij zich alleen voelt, zin heeft in vrouwelijk gezelschap of gewoon een egoboost wil. En dat is niet oké.

Hij is een man die je aan het lijntje houdt. Maar weet je, je bent niet compleet machteloos. Dat denk je misschien omdat je alles lijkt te doen wat hij van je verlangt, maar dat is niet waar. Juist jij hebt de macht. Want je kunt het lijntje doorknippen.

Je kunt gaan, als je wilt. En doe het. Want hij is het niet waard om op te wachten. En jij verdient iemand die je nooit zo zou behandelen als hij doet. Onthoud dat.

Misschien heb je hier ook iets aan: Lees dit als je het meisje bent met altijd bijna-relaties