Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 7 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

8 x dingen die iedere vrouw doet als ze ongesteld is maar nooit zal toegeven

‘Een rode zee’, ‘de Japanse vlag uithangen’, ‘opoe is op bezoek’, of gewoon simpel weg ‘lekken’, er zijn verschrikkelijk veel manieren om neutraal het slechte nieuws te brengen. Ja, je bent ongesteld en dat hoeft niet de hele wereld te weten. Maar dit zijn wel dé dingen die elke vrouw doet als ze ongesteld is en wellicht niet zal toegeven. Eens per maand is het weer feest en ben jij een aantal dagen verwijderd van de buitenwereld. Althans, zo voelt het. Je bent ook gewoon heel zielig en de hele wereld is tegen je. We kunnen het iets leuker voor je maken, want in de volgende dingen ben jij niet de enige. Dit doen álle vrouwen.

1. Je werpt een snelle blik in de wc

Oké, admit it: hoe onsmakelijk het misschien ook klinkt, ook jij kijkt even in de wc om te kijken wat voor moordpartij zich daar heeft afgespeeld. Het is maar goed dat mannen dit niet één keer per maand meemaken, want al bij een klein griepje liggen zij op hun sterfbed. Bewijst maar weer wie het sterke geslacht is hier.

2. Je ligt het liefst de hele dag in foetushouding in bed

Deze positie is verre weg het prettigst, zeker in de eerste dagen. Terwijl je het gevoel hebt dat je van binnen leeggegeten wordt door Rosemary’s baby, is dit de fijnste houding.

3. Je bent een klein beetje bipolair, maar dat is oké

Dat de wereld in de ene minuut prachtig is en in de andere vergaat is niets om je je voor te schamen. Tijdens deze periode kan jij met gemak alle emoties binnen een tijdsbestek van dertig seconden ervaren om vervolgens weer op nieuw te beginnen. Geef de schuld deze keer maar aan je hormonen, want zij hebben een klein feestje in jouw lichaam waar jij direct de kater van ervaart.

4. Je neemt jouw hele tas mee naar de wc

Waar jij vaak in enkelvoud naar de wc wandelt, zeul jij in deze periode met gemak een hele hutkoffer mee. Hallo captain obvious, want iedereen moet nu door hebben dat jij ongesteld bent. Maar wees gerust: mannen snappen hier niets van en vrouwen begrijpen precies hoe jij je voelt.

5. Je verstopt een tampon in je handen of mouw

Als je geen zin heb in het zeulen van die tas is het natuurlijk ook een optie om je tampon te ‘verstoppen’ in je hand of mouw. Voorafgaand aan jouw sluiptocht sla je snel een schietgebedje dat je geen mensen tegenkomt die iets van je willen.

6. Je draagt enkel donkere kleding

Jouw donkere aura van hoedanigheid is deze periode ook representatief in jouw garderobe. Zelfs als je normaal van de rokjes en lichte tinten bent, draag je nu het liefst zwart of zeer donkerblauw. Jij bent op alles voorbereid, dus ook een eventuele overstroming. No way dat jij dan een pastel tint draagt.

7. Elke keer als je opstaat hoop je dat niemand begint te lachen

Naast bipolair ben jij tijdens je ongesteldheid misschien een tikkeltje paranoïde. Als je lang heb gezeten, is niets enger dan op staan, want stel je voor dat je doorgelekt bent. Ditmaal voelde het namelijk écht als de Niagra Falls daar in jouw lichaam. Snel naar de wc. Negen van de tien keer is er niets aan de hand, maar de volgende keer dat jij opstaat is het weer hetzelfde liedje, want stel je voor. Gênant.

8. Je voelt je in de steek gelaten door je eigen lichaam

Yes, je bent klaar! Althans, dat denk je. Waar er drie uur geleden geen bloed meer te verkennen was, ziet jouw favo ondergoed er nu uit alsof je het gedoopt hebt in tomatenketchup. Je voelt je verraden door je eigen vagina en het ondergoed kan je weggooien. Bedankt hormonen. Bedankt.

En heb je last van puistjes als je ongesteld moet worden? Lees dan dit:Last van puistjes? Dit helpt tijdens je menstruatie