Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Lijken je zus en jij totaal niet op elkaar? Dit is de reden dat jullie zo anders zijn

Als je vroeger met je moeder en je zus op pad was, dan dachten andere mensen altijd dat jullie vriendinnetjes waren. En nog steeds lijken jullie eerder twee vreemden van elkaar dan familie. Jullie zijn gewoon twee heel andere types. En ook qua karakter zijn er veel verschillen. Maar, daar is een reden voor.
Soms vraag je je af of jullie wel echt, echt, echt familie zijn. Want hoewel je super blij bent met je lieve zus, lijken jullie toch verdacht weinig op elkaar. Het zou toch niet dat één van jullie van de melkboer is, hè…

Dit is de reden dat je zus en jij zulke andere types zijn

Wees gerust, het komt vaak voor dat zussen weinig op elkaar lijken. Zelfs al hebben ze dezelfde genen, zijn ze in het zelfde huis opgegroeid, met dezelfde ouders en gaan ze naar dezelfde school. Volgens onderzoekers lijkt het karakter van zussen vaak net zoveel op elkaar als twee willekeurige vriendinnen.

Onderzoekers vroegen zich af hoe dat kon. Ze kwamen tot de conclusie dat één van de zussen vaak zelf moeite doet om anders te zijn. Je wil je namelijk onderscheiden, jij bent een uniek persoon met een eigen identiteit en dat wil je laten zien.

Als je zus het super fantastisch deed op school vroeger, was het voor jou makkelijker om de aandacht van je ouders te krijgen door bijvoorbeeld extreem goed in sport te zijn. Of één van jullie wilde juist opvallen door een totaal andere kledingstijl te nemen of door in andere opzichten heel verschillend te zijn van de ander.

Dit verklaart waarom jullie persoonlijkheid vaak heel anders is. En ook waarom jullie vroeger zo veel ruzieden, want jullie zijn immers heel anders.

Gelukkig is je zus wel een van de belangrijkste personen in je leven. Zelfs al zijn jullie zo anders, of misschien wel juist daarom, je zou haar voor geen goud willen missen.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Geef je zus een knuffel! Zussen maken je gelukkiger én socialer