Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 5 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé 8 kenmerken van iedere powervrouw

Powervrouwen, je hoort het woord vaak. Maar wat houdt het nou eigenlijk écht in? Je hoeft heus geen carrièretypje te zijn – maar het mag wel – om een powervrouw te zijn. Want een powervrouw is iemand die weet wat ze wilt, of dat nou een groot gezin managen is of een Mini Cooper voor de deur. Iedere, maar dan ook echt iedere vrouw heeft het in zich om een powervrouw te zijn.

1. Je hebt een goede garderobe

Want iedere powervrouw heeft mooie kleding nodig toch?

2. Je weet welke wijn je lekker vindt

Als de serveerster in een restaurant vraagt welke wijn je wilt drinken, dan weet je meteen welke je graag wilt. Je hebt je favoriete wijn en daar komt niemand tussen.

3. Je spaart voor een designertas

Correctie: voor dé tas die elke outfit fenomenaal maakt. Voor de tas die voor altijd aan je zijde zal blijven. Voor de tas die eigenlijk een investering in je toekomst is.

4. Je weet wat je wilt in het leven

Mischien weet je niet wat je vanavond wilt eten, maar je weet wel waar je wilt zijn over vijf jaar. Je weet waar je goed in bent, wat voor baan je wilt en wat voor huis en je weet hoe hard je daar voor moet werken. Je hebt een doel en een missie. En dat is niet alleen hartstikke powerful het is ook nog eens verschrikkelijk hot.

5. Je durft je mening te geven

Ongeacht of je daarmee overkomt als een zeur of als een koppig iemand. Je zegt wat je wil en wat je vindt. Je kunt bent niet bang om voor je mening uit te komen. Want, tja, je bent gewoon overtuigd van jouw eigen visie, zelfs al ga je daarmee totaal tegen de stroom in.

6. Je gunt jezelf luxe dingen

Zoals af en toe gelnagels, een gezichtsbehandeling – al is het dan via Groupon – en een bezoekje een een écht goede kapper. Je mag er zijn en je verdient het om jezelf te trakteren.

7. Je kunt op hakken lopen

Hoe meer centimeter, hoe beter en hoe zelfverzekerder je je voelt.

8. Je komt uit voor je onzekerheden

Als je denkt aan een powervrouw dan zie je iemand voor je in een kokerrok, op hoge hakken met een uitstraling alsof ze alles weet. Alsof ze de baas is. Oké, je ziet Jessica Pearson uit Suits voor je. Maar een zelfvertrouwen en een goede uitstraling betekenen niet dat je álles weet. En dat je nergens onzeker over bent. Je bent pas echt een powervrouw als je durft toe te geven dat je iets niet weet.

LEES OOK: Heb jij een handvol écht goede vriendinnen? Dan ben je hartstikke intelligent