Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 9 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de wetenschappelijke redenen waarom iemand verliefd op je wordt

Liefde is een mysterie. Maar misschien is het toch niet zo’n groot raadsel als je altijd dacht. Er zijn namelijk best wat wetenschappelijke verklaringen over waarom die ene man verliefd op je wordt.

Jullie hebben in elkaars ogen gekeken

In elkaars ogen kijken, wegkijken en weer kijken. Ja, flirten bestaat voor een groot deel uit oogcontact en dat is niet voor niets. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat oogcontact kan leiden tot verliefdheid. Volgens de onderzoekers omdat er dan fenylethylamine wordt aangemaakt in de hersenen. Dit is een stof die mensen hebben als ze verliefd zijn.

Jullie lijken op elkaar

Van opposites attract klopt eigenlijk maar weinig, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Tuurlijk, je kunt je wel aangetrokken voelen door iemand die compleet het tegenovergestelde is van jou. Iemand die het heerlijk vindt om samen thuis te zijn, terwijl jij iedere avond wel de hort op wilt. Iemand die altijd zegt wat ‘ie denkt, terwijl jij juist bedachtzaam bent. Maar uiteindelijk is dit toch niet een succesformule. Alles bij elkaar genomen val je namelijk toch op een man met redelijk dezelfde opvattingen. En uiteindelijk valt hij op een vrouw die ongeveer hetzelfde reageert in belangrijke situaties.

Je lijkt qua uiterlijk op zijn moeder

Oké, niet meteen schrikken, want ja, toegegeven, het klinkt best als een scenario van een horrorfilm dat je op je schoonmoeder lijkt. Maar onderzoekers van de University of St. Andrews kwamen toch echt tot de conclusie dat sommige mensen zich aangetrokken voelen tot iemand met dezelfde haar- en oogkleur als hun ouder met het andere geslacht. Hm, lijkt jou lover ook niet een beetje op je vader?

Je bevond je samen in een spannende situatie

Hebben jullie samen iets spannends meegemaakt? Een parachutesprong bijvoorbeeld of een auto-ongeluk? Dan is de kans groot dat de vonk overslaat. Mannen denken namelijk onbewust dat hun nervositeit komt door jou en niet door de situatie. Ze denken dat ze verliefd zijn, al zijn ze in werkelijkheid op dat moment misschien eerder gespannen. Maar dit kan uiteindelijk wel leiden tot échte liefde. Misschien toch maar samen naar Walibi als date?

Je houdt van rood

De kleur rood, maakt vrouwen namelijk aantrekkelijker vinden mannen. Niet aardiger, eerlijker of intelligenter, maar wel knapper en seksueel aantrekkelijker. Dat blijkt uit onderzoek van psychologen van de universiteit van Rochester. Volgens de onderzoekers is rood bij mensen een seksuele signaalkleur, net als bij bijvoorbeeld bavianen, chimpansees en makaken. Interessant: in hun vruchtbare periode blozen vrouwen meer. Én ze dragen blotere kleding, zodat mannen de rode huid goed zien. Ha, jij weet wel hoe je een man kunt verleiden.

LEES OOK: Alsjeblieft: 8 excuses waarom élk meisje een designertas verdient

PsychologiaEthologyNRCEvolution and Human BehavioreHarmonyScientiasBusiness Insider