Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 20 aug 2019
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn foute mannen waaraan je verslaafd raakt, maar waar je beter ver vandaan kunt blijven

Bad guys komen in verschillende soorten en maten. Maar wat altijd hetzelfde is: je weet dat hij niet goed voor je is en dat je hem beter kunt laten gaan. Maar dat is ook zó moeilijk. Want de foute man laat je altijd snakken naar meer.

De zelfverzekerde narcist

Dit is de klassieke bad guy. Hij is zo charmant, je kunt het bijna niet geloven. Hij laat je bijzonder voelen als hij naar je lacht. Als hij je aanraakt bestaat de wereld alleen nog uit zijn hand die voor even op de jouwe ligt. Hij is flirterig en jij lijkt wel op commando week te worden van binnen. Je kunt niet meer goed op je benen staan, je eetlust verdwijnt volledig. Maar pas op: hij geeft niet om jou. Hij gebruikt je als een instrument voor zijn plezier. Je bent zijn speeltje. Het kan hem niet schelen hoe jij je voelt, of jij gelukkig bent. Het enige wat je kunt doen om aan hem te ontkomen, is het loslaten. Negeren is de enige manier om zijn aandacht te winnen.

De zogenaamd gevoelige man

Dit is de man die de deur voor je openhoudt. De man die toegeeft dat hij best vaak aan je heeft gedacht sinds de vorige keer dat jullie elkaar zagen. De man die weet dat hij je een complimentje moet geven om je op je gemak te stellen. Die je even aanraakt. Nooit te lang, zodat je altijd meer wilt. Hij stelt vragen en is geïnteresseerd in je. Hij zegt dat hij je graag beter wil leren kennen, omdat je leuk bent. En grappig. En mooi. Maar vervolgens doet hij niets. Op jouw berichtjes reageert hij ineens gelaten. Jij snapt er niets van. Het maakt je helemaal gek. Hij speelt de gevoelige man, maar ondertussen weet hij precies op welke ‘knopjes’ hij moet drukken, waardoor jij hem wilt. En hij wil je alleen maar in zijn bed. Als het hem uitkomt.

De oh-zo aantrekkelijke vrouwenverslinder

Zodra hij je in de ogen kijkt ben je verloren. Hij is sexy en charismatisch. Hij is zelfverzekerd en lijkt alles te begrijpen van de wereld. Hij heeft veel vrienden, misschien is hij wel de ‘leider’ van de groep. Hij is slim en succesvol. Hij is gewend te krijgen wat hij wil. En eigenlijk is hij ook best eerlijk. Want hij zal er geen doekjes omwinden dat hij een foute man is en dat jij niet de enige bent voor hem. Maar op één of andere manier wil je hem daarom juist nog méér. Jij wilt die ene vrouw zijn waar hij wel verliefd op wordt. Dé vrouw voor hem, waardoor alle andere overbodig worden. De waarheid is hard: dat ben je nooit en dat word je ook nooit. Hij zal nooit veranderen.

De man die ineens verdwijnt

Het lijkt of alles perfect gaat tussen jullie. Te beginnen met aantrekkingskracht. Jullie hebben ook altijd wat te bepraten en er is chemie. Je praat met hem, écht met hem. Over je passies, je diepste wensen, angsten en seks. Hij is lief. Je denkt dat je de rest van je leven met hem zult delen. Maar ineens is de man van wie jij dacht dat het de ware was verdwenen. Hij dacht er allemaal toch heel anders over, zegt hij. Misschien komt hij weer terug. En oh god, het is moeilijk om hem niet terug te nemen, want hij hoeft je maar aan te kijken en jij wilt de kleren van zijn lijf scheuren. Jullie hebben de beste goedmaakseks van je leven. Maar hij blijft de man die zich niet kan binden. Jullie relatie zal altijd aan-uit-aan-uit gaan. Hij zal zich nooit echt aan je hechten.

De spelletjes speler

Hij is een meester in mindgames. Je weet nooit wat het is met hem. Misschien was hij toch niet geïnteresseerd. Misschien heeft hij afspraakjes met meerdere vrouwen. Misschien weet hij niet wat hij aan moet met zijn emoties. Soms zegt hij het één, maar doet hij het tegenovergestelde. Hij is manipulatief. En net op het moment dat je dacht dat je hem kon loslaten is hij daar weer. Dan zegt hij wat liefs en weet je niet meer waarom je ooit aan zijn intenties hebt getwijfeld. Er is een uitweg. Zeg hem dat je weet dat hij spelletjes speelt. En als hij niet open en eerlijk wil zijn, dan kun je hem maar beter proberen uit je hoofd te zetten. Ja, dat is verdomde moeilijk. Maar een relatie zonder communicatie is niets.

LEES OOK: Waarom je seks nooit mag verwarren met liefde