Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 25 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Dit zul je zeker herkennen als je verliefd bent op een narcist

Verliefd zijn op een narcist is moeilijk. Narcisten zijn namelijk charmant, vaak heel knap, liefdevol, afhankelijk en zelfverzekerd. Hij zal je het hof maken en wil dat je van hem afhankelijk wordt. Maar een relatie met een narcist, zal nooit echt werken. Hij zal namelijk altijd meer van zichzelf houden, dan van jou.

Jaloezie

Narcisten zijn erg jaloerse mensen. Zij willen graag in het middelpunt van de belangstelling staan en kunnen het niet goed aan als een ander de spotlight steelt. Vaak wordt er dan heel negatief over diegene gesproken, in plaats van onder het diegene te gunnen.

Narcisten zullen snel jaloers zijn op jouw relaties met anderen, als die te hecht zijn. Dan komt vaak de paranoïde kant naar boven en zullen er beschuldigingen gemaakt over ontrouw gedrag. Maar een narcist gebruikt jaloezie ook. Hij zal grenzen overschrijden, om jaloezie bij jou te veroorzaken. Narcisten vinden het namelijk heerlijk als er om hun gestreden wordt, dan voelen zij zich nodig en belangrijk.

Complimenteus

Narcisten zullen er alles aan doen om jou afhankelijk van hen te maken. Hun meest charmante gedrag en grootste complimenten worden besteed aan jou veroveren. Ze willen altijd bij je zijn en overladen jou met liefdevolle berichtjes. Zij willen dat jij aan niets anders kunt denken dan aan hun.

Narcisten zullen je alles vertellen wat je wil horen en daar ver voorbij. Vervolgens zullen zij de grenzen verkennen en kijken hoe ver ze kunnen gaan. Ze gaan kijken naar hoe ver ze bij je kunnen gaan, wat je wel en niet pikt. Jammer genoeg pikken verliefde mensen veel, om hun geliefdes niet kwijt te raken, wat ervoor zorgt dat een narcist daar gebruik van gaat maken. Complimenten slaan om in beledigingen en imperfecties worden uitvergroot.

Woede

Bij narcisten zie je veel woede. Als zij gekwetst zijn en jij de boosdoener bent, dan zullen zij er alles aan doen om jou te kwetsen. Ze halen je omlaag en zeggen de ergste dingen, gewoon om ervoor de zorgen dat jij je slecht voelt. Maar je kunt niet zeggen dat zij jou gekwetst hebben, want dat wordt gezien als kritiek. En kritiek is iets waar narcisten een gruwelijke hekel aan hebben.

Waag het niet hun te beschuldigen van jou pijn doen, want ze zullen het er nooit en te nimmer mee eens zijn of interesse tonen in jouw gevoelens ten opzichte van hun gedrag. Zij intimideren graag en haten elke vorm van kritiek. Wees ook voorzichtig bij een narcist, want zij kunnen soms gewelddadig zijn. En als zij getoond hebben dat zij in staat zijn om gewelddadig te zijn, dan zal het niet bij één keer blijven.

Liegen

Narcisten liegen snel. Het hoeft eens perse om grote dingen te gaan, zij zullen ook liegen om de kleine dingen. Zij willen graag indrukwekkend en cool gevonden worden, waardoor er snel gelogen wordt, om boeiender over te komen. Ook liegen zij veel om jouw aandacht te krijgen. Zij zullen zich voordoen als jouw ultieme droomrelatie, om jou afhankelijk te maken en zich door jou geliefd te voelen. Want hetgeen waar narcisten altijd naar streven, is om geliefd te worden. Of in elk geval, zich geliefd te voelen.

Hun reputatie is uitermate belangrijk. Als jij hun ware aard hebt ontdekt, dan zullen zij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de rest van de wereld er niet achter komt. Zij zullen er alles aan doen, om te zorgen dat niemand jou gelooft.

Verliefd zijn op een echte narcist is moeilijk en pijnlijk. Het zal uiteindelijk nooit werken, omdat een narcist altijd meer van zichzelf houdt dan van jou. Hoe rot hij jou ook laat voelen, weet dat het nooit echt om jou gaat en dat je er niets aan kunt doen. Narcisten zijn namelijk leuk en geweldig tot ze het niet meer zijn. En jij bent te veel waard om daar zoveel aandacht aan te besteden en daarin verstrikt te raken.

LEES OOK: Dit zijn foute mannen waaraan je verslaafd raakt, maar waar je beter ver vandaan kunt blijven