Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 22 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom het ‘uitmaken’ met een friend with benefits zo pijnlijk is

Het idee van scharrelen is altijd leuk, maar de werkelijk laat vaak te wensen over. Het is ingewikkeld, omdat er geen vaste regels zijn. Daarom is het uitmaken met een friend with benefits nog ingewikkelder.

Vaag vager vaagst

Friends with benefits zijn werkt niet altijd even goed. Het is fijn om iemand te hebben om de eenzame nachten mee door te brengen, maar je vervalt al gauw in een rol die niet past binnen de vage ‘scharrel regels’. Hoe langer je intiem met iemand blijft doen, des te vertrouwder diegene wordt. Misschien gaan jullie van alleen scharrelen, naar ook knuffelen op de bank. Of als je een berichtje binnenkomt, dat je hoopt dat hij het is. Het vervaagt de grenzen van het scharrelen, terwijl die al vaag genoeg zijn.

Het is moeilijk om een intieme relatie met iemand aan te gaan, zonder gevoelens voor diegene te kweken. Hij is tenslotte jouw scharrel en dus toch een beetje van jou. Hem met een ander zien of hem over een ander horen, kan jaloezie veroorzaken. Toch moet je vaak in gedachten houden: wil ik hem of wil ik niet dat hij iemand anders wil?

Het probleem met friends with benefits zijn is dat jullie elkaars ‘wachtkamer’ zijn. Je vult de tijd met elkaar op tot er iets beters voorbijkomt. Als het niet zo was, zou je een relatie met elkaar aangaan. Het is daarom afwachten wie als eerste verliefd wordt op een ander. En dan komt het moeilijke, namelijk het afkappen van je friend with benefits. Je neemt dan afscheid van je veiligheidsnet, in de hoop dat hij het zal begrijpen en jullie nog op goede voet kunnen zijn.

Het einde van een vriendschap

Het beëindigen van een friend with benefits is lastig, omdat je iemand moet dumpen waar je je überhaupt geen relatie mee had. Tenminste, geen officiële. Het beëindigen van zo’n relatie kan nog pijnlijker zijn, omdat jullie zijn voortgevloeid uit een vriendschap. Het lijkt iets kleins wat je afkapt, maar eigenlijk verlies je een hechte vriend. Jullie wegen scheiden namelijk wegens één van twee redenen: of één wilt de ander niet meer of één van jullie heeft een ander.

Het enige wat je kunt doen is zo respectvol en aardig mogelijk een einde aan jullie relatie maken. Op die manier houd je namelijk een opening, om ooit nog terug te gaan naar de platonische relatie die jullie ooit hadden. Het is makkelijk om te vergeten wat jullie ooit geweest waren, als de relatie een andere vorm heeft aangenomen. Het is echt mogelijk om terug te gaan, maar het vergt tijd.

LEES OOK: Go singles ladies: Volgens de wetenschap zijn single dames gezonder